Vali Öner´den 3 Aralık Engelliler Günü mesajı

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

3.12.2020 12:33:07 0
Vali Öner´den 3 Aralık Engelliler Günü mesajı

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Öner mesajında;

?Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan karar ile 03 Aralık gününün, ´Dünya Engelliler Günü´ olarak kabul edilmesi, engelli bireylere yönelik toplumun duyarlılığının arttırılması anlamında önemli bir tarihtir.

Engelli olmak dünyanın, toplumumuzun, ülkemizin önemli gerçeğidir. Engellilere yapılan hizmetler sosyal hukuk devleti anlayışının bir gereğidir. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde, bireylerin insan hak ve özgürlüklerinden eşit bir şekilde yararlanması ve engellilere sağlanan haklarda önemli bir veri olarak kabul edilmektedir.

Engellilik, sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil, sosyal ve insani boyutları ile bütün bireyleri ilgilendiren önemli bir konudur. Çünkü tüm insanlar aynı zamanda birer engelli adayıdır. Bu nedenle; Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekilmesi ve çözüm yolları bulunması açısından önemli bir gündür. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta katılımlarının sağlanması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve temel haklarını etkin bir şekilde kullanmaları için gereken çalışmaların yapılması ve desteğin sağlanması gerekmektedir. Ardahan Valiliği olarak, engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için her türlü desteği ve yardımı sağlama gayretindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nün, engellilerin sorunlarına yönelik toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum? dedi.


1

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

2

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

3

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

4

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR

5

“Hanak Tel Peyniri” coğrafi işaret tescili aldı