Vali Öner Yeşilay Haftasını kutladı

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 1-7 Mart Yeşilay Haftası ile ilgili bir mesaj yayımladı.

VALİLİK 3.03.2021 13:20:10 0
Vali Öner Yeşilay Haftasını kutladı

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 1-7 Mart Yeşilay Haftası ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Vali Öner mesajında şu ifadelere yer verdi;

?Sağlıklı insanların oluşturduğu sağlıklı bir toplum, güçlü bir devlet olmanın temel şartıdır. Ülkemiz de sağlıklı toplum hedefine ulaşmayı kendisine amaç edinmiş ve bu konuda önemli gayretler göstermiştir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi tehlikeye sürükleyebilecek her türlü bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele etme, devletimizin önemli bir vazifesidir ve bu mücadelede çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi yolunda alkol, tütün, uyuşturucu madde, teknoloji ve kumar bağımlılığının neden olduğu tahribatın çeşitli etkinliklerle gözler önüne serildiği Yeşilay Haftası bu konuda önemli bir misyonu yerine getirmektedir. 

Yeşilay, yaratılmışların en şereflisi olan insanın onur ve saygınlığını temel alarak zararlı alışkanlıklarla mücadele ederken, kötü alışkanlıkların bireye, aileye ve topluma verdiği zararları ortaya koyarak, her kesimden insanımıza yanlış alışkanlıklardan kurtulmak için önemli fırsatlar sunmaktadır. Yeşilay, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla yüzbinlerce gencimizin yeniden hayata tutunmasına destek olarak insanımızın ve ailelerimizin en yakın dostlarından biri olmuştur.

Toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak için bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılığı önleme mücadelesi çerçevesinde önleyici ve rehabilite edici çalışmalar yapan Yeşilay´ımızın kuruluşunun 101. yıl dönümünü ve Yeşilay Haftası´nı kutluyor, ülkemizin bağımlılıklarla savaşında çok önemli katkıları bulunan Yeşilay gönüllülerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Tüm vatandaşlarımızı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutup, onların sosyal, kültürel ve sportif alanlar içerisinde yer almalarına destek vermeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm bireylere, madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.


1

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

2

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

3

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

4

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

5

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi