Vali Öner, sosyal tesiste incelemede bulundu

Vali Hüseyin Öner, Yalnızçam Kayak Merkezini ziyaret ederek, bölgenin kış turizmi açısından önemli bir yatırım olarak hizmet verecek olan günübirlik tesiste incelemede bulundu.

27.12.2020 13:06:42 0
Vali Öner, sosyal tesiste incelemede bulundu

Vali Hüseyin Öner, Yalnızçam Kayak Merkezini ziyaret ederek, bölgenin kış turizmi açısından önemli bir yatırım olarak hizmet verecek olan günübirlik tesiste incelemede bulundu.

Ardahan Valiliğince, Serhat Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi desteğiyle Yalnızçam Kayak Merkezinde yaptırılan günübirlik tesis inşaatında sona gelindi. Konaklamanın dışında, günübirlik vakit geçirmek üzere kayak merkezine gelen vatandaşlarımızın dinlenip, güzel vakit geçirebilecekleri, hediyelik yöresel ürün ve eşya alışverişi yapabilecekleri modern günübirlik tesis inşaatını gezen Vali Öner, çalışmaların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İçerisinde, restoran, hediyelik ev yöresel ürün dükkanları, kapalı otopark, araç parkı ve kayak odalarının yer alacağı tesiste incelemede bulunan Vali Öner, Özel İdare ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı. İnşaatı büyük oranda tamamlan tesiste gördüğü eksikliklerin kısa sürede giderilmesini isteyen Vali Öner, tesisin biran önce hizmete alınması yönünde Özel İdare yetkililerine talimatlarda bulundu.

Vali Öner, Yalnızçam Kayak Merkezini geliştirmek ve kış turizminde hak ettiği yere getirmek amacıyla her geçen yılda yeni yatırımların yapıldığını belirterek şunları söyledi:

?Bakanlar Kurulu kararı ile turizm alanı ilan edilmiş olan, yaz ve kış turizmi açısından oldukça büyük öneme sahip Yalnızçam Kayak Merkezimizde yatırımlarımız devam ediyor. 2750 metre yükseklikteki Uğurludağ üzerine kurulan Yalnızçam Kayak Merkezimiz, turistik oteli, çocuk parkı, kristal karı, son teknoloji kapalı sistem telesiyej hattı ve sarıçam ormanları içindeki 6 adet ve toplam 9,5 kilometrelik uzunluğunda ki pistleriyle ilimiz kış turizminde önemli değere sahiptir. Konaklamanın yanı sıra günübirlik vakit geçirmek, kayak yapmak ve kış turizmine katılmak amacıyla kayak merkezimize gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, güzel vakit geçirebilecekleri, yemek yiyebilecekleri, aynı zamanda hediyelik eşya ve yöresel ürünler satın alabileceği modern günübirlik tesis yaptık. Bugün tesisimizi yerinde inceledik, yapılan çalışmaları yerinde gördük. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde açılışını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.?

Vali Öner´e Vali Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ersoy Ürker de eşlik etti.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler