Vali Öner, ?Şiddetin her türlüsünü en aza indirmek temel hedefimizdir?

Vali Hüseyin Öner Başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

4.01.2021 14:00:33 0
Vali Öner, ?Şiddetin her türlüsünü en aza indirmek temel hedefimizdir?

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, ?Şiddetin her türlüsünü en aza indirmek temel hedefimizdir. Bu doğrultuda kurumlar arası işbirliği ve dayanışma ile birlikte ilimizde hep birlikte gayret içinde olacağız. Kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet vb. kötü eylemleri engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığımızca kullanıcılara sunulmuş olan Kadın Destek Uygulaması (KADES)´nın tanıtımına ilişkin çalışmaların daha etkin yapılmasını sağlayacağız.? dedi.

Vali Hüseyin Öner Başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince İlimizde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Gerçekleştirilen Faaliyetlere dair bilgilendirme ve 2021 yılında yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin sunum yapıldı.

Toplantının sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında Vali Öner, ?Hepimizin üzerinde hemfikir olacağı üzere; bir milletin, toplumun gelişmesi, refah ve mutluluğun toplumun tamamına yayılabilmesi için hem kadın-erkek eşitliği ve hem de dil, din, ırk, cinsiyet ve sınıf ayrımı yapmaksızın o toplumun tamamının kendini ifade edebildiği, saygı görebildiği bir anlayışın hakim olması gerekir. Bizim ülkemizde de Anayasamızla ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerle olsun, diğer taraftan temel bir takım kanunlarımızla olsun, (6284 sayılı kanun) kadınlarımızın ve çocuklarımızın korunmasına yönelik temel mevzuat düzenlemeleri ve daha alt düzeyde bir takım uygulamalara rağmen kadına yönelik şiddet maalesef azalmakla birlikte ülkemizin bir gerçeği. Bu hususta 6284 sayılı kanun ve bu kanunun uygulama yönetmeliği, temelde sorumluluğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verse de daha birçok mevzuat hükmü ve hem de 2019 yılında imzalanan, ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kurumlar İşbirliği ve Eşgüdümün Arttırılmasına Dair Protokol? ile aynı zamanda İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı da sorumluluk üstlenmiş ve bu protokol doğrultusunda 2020-2021 Koordinasyon Planı hazırlanmıştır. Hazırlanan bu koordinasyon planı doğrultusunda, illerimizde toplantımızın katılımcısı kurumlarımızın çalışmalarını gözden geçireceğiz, aynı zamanda bu hususta önümüzde ki dönemde ne türden çalışmalar yapılabileceğini değerlendireceğiz. Şiddetin her türlüsünü en aza indirmek temel hedefimizdir. Bu doğrultuda kurumlar arası işbirliği ve dayanışma ile birlikte ilimizde hep birlikte gayret içinde olacağız. Kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet vb. kötü eylemleri engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığımızca kullanıcılara sunulmuş olan Kadın Destek Uygulaması (KADES)´nın tanıtımına ilişkin çalışmaların daha etkin yapılmasını sağlayacağız.? dedi.

Toplantıya Vali Hüseyin Öner, Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, Cumhuriyet Başsavcı V. Hakdiler Pehlivan, Belediye Başkan V. Murat Zorba, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutan V. Yavuz Köse, ilgili kurum amirleri ve şube müdürleri katıldı.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler