Vali Öner, Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

28.10.2020 18:59:34 0
Vali Öner, Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Öner, ?Bugün, 19 Mayıs 1919´da başlayan istiklâl destanının 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet´in ilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden birinin 97. yıl dönümünü idrak etmekteyiz? dedi.

Vali Öner mesajını şöyle sürdürdü; ?Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbâli uğruna verdiği çok büyük bir mücadele neticesinde, imkânsız görüneni mümkün kılmış muazzam bir zaferin ardından gelen şanlı bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet´e uzanan yolun her safhasında, eşsiz kahramanlık destanları yazılmış; aziz milletimiz, medeniyet denilen tek dişi kalmış canavara, ezelden beri hür yaşadığını ve ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir gururla haykırmıştır.

600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, ?Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma.? mücadelesi, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk´ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti millî hâkimiyet, tam bağımsızlık ve hukuk devleti olma ilkeleri üzerine bina edilmiştir. Bu temel ilkelere göz diken unsurların memleket dâhilinde ve haricindeki varlıklarına 15 Temmuz 2016 tarihinde bir kez daha şahit olduk. O gün aynı zamanda, iradesine ve bağımsızlığına kasteden hain güçlere karşı kahraman milletimizin, Millî Mücadele döneminde olduğu gibi, yine tek vücut olup canlarını siper etmede bir an bile tereddüt etmediklerine de şahit olduk. Zira bu büyük millet; vatan, bayrak ve istiklâli söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran duyguları ile rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun?.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI