Vali Masatlı, Muhtarlara güven verdi

?19 Ekim Muhtarlar Günü? nedeniyle düzenlenen etkinlikte olumlu açıklamalarda bulunan Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Muhtarların Cumhurbaşkanı ve Devleti temsil ettiklerini ve bundan dolayı çok önemli bir görevi ifa ettiklerine vurgu yaparak güven verdi.

20.10.2019 14:06:04 0
Vali Masatlı, Muhtarlara güven verdi

?19 Ekim Muhtarlar Günü? nedeniyle düzenlenen etkinlikte olumlu açıklamalarda bulunan Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Muhtarların Cumhurbaşkanı ve Devleti temsil ettiklerini ve bundan dolayı çok önemli bir görevi ifa ettiklerine vurgu yaparak güven verdi.

19 Ekim günü Valilik Binası önünde çelenk sunma programı ile başlayan etkinlik kapsamında Muhtarlardan oluşan bir heyet Vali Mustafa Masatlı´yı makamında ziyaret etti ve günün anlamıyla ilgili sohbetler yapıldı.

Düzenlenen tören ve ziyaretin ardından Muhtarlar onuruna verilen yemeğe, Vali Mustafa Masatlı´nın yanı sıra Tugay Komutanı Kd. Albay Tahir Savran, Jandarma Alay Komutanı Alb. Kemal Kırış, Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Vali Yardımcıları Salih Kalkan ile Mehmet Kılıç, Valilik Yazı İşleri Müdürü Mehmet Koç ve Özel İdare Genel Sekreter Yardımcı Engin Sütçü katılırken, bu protokol mensuplarının Muhtar arasında oturarak, onlarla sohbet etmeleri memnuniyetle karşılanmıştır.

 Merkez İlçe ve Mahalle Muhtarlarının  katıldığı yemek programında konuşan Vali Mustafa Masatlı, muhtarların gününü kutladı ve Muhtarlara son derece güven veren beyanlarda bulundu.

Konuşmasında Muhtarlara, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanın selamını ileten Vali Masatlı, ?Türkiye, büyük bir devlet, güçlü bir devlet, gelişen, değişen ve değişimi yaşayan bir devlettir. Türkiyeartık kendi gündemini kendi belirleyen, aldığı kararları sonuna kadar uygulayan ve aldığı kararlarla da sonuçlar elde eden bir ülke haline gelmiştir. Bundan 10 gün önce, Güney sınırımızda kurulmaya çalışılan terör devletine karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Güvenlik Güçlerinin müdahalesiyle orada terör devleti kurulmaması için tüm Türk milleti yekvücut oldu. Bizler bu coğrafyada bin yıldır kardeş olarak yaşıyoruz ilelebet bu coğrafyada yaşayacağız. Türkiye artık bu topraklarda ve bu topraklara yakın yerlerde hiçbir terör oluşumuna müsaade etmeyecektir, etmediğini de  bütün dünyaya, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere gösterdi. Burada özellikle milletimizin birliğini, beraberliğini ve ferasetini de ifade etmek istiyorum. Bu memlekette farklı görüşte olan insanlarımız var. Küçük bir azınlık hemen hemen tamamı bu harekâta hem gönülden, hem madden destek vereceğini tüm dünyaya deklare etti. Bundan şunu anlamamız gerekiyor, yani bizler birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuz zaman başaramayacağımız, halledemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Türkiye, hem gelişmesine, hem değişmesine bu vesileyle devam edecek? dedi.

Muhtarlık görevinin önemine de değinen Vali Masatlı, ?Muhtar, bizim yönetim sistemimizin en ücrada olan mihenk taşıdır. Bulunduğu yerde, herkesin oyu ile seçilir. Orada ki insanların derdiyle dertlenir ve her tür sorunlarını çözmek için uğraşır. Devletimizin idari yapılanması içerisinde de Cumhurbaşkanımız ülkeyi temsil eder, Valiler ilde, Kaymakamlar ilçede, Muhtarlar da köylerinde hem Cumhurbaşkanımızı hem de Devletimizi temsil ediyor. İdari sistemimizde muhtarların ne derece önemli olduğu son yıllarda belirgin bir şekilde ortaya çıktı. Muhtarlarımızın çok büyük sıkıntıları vardı. Pek çok  sorununu çözemezdi. Cumhurbaşkanımızın uygulamaya koyduğu KÖYDES Projesi dahil, hükümetimizin altyapıya yönelik yatırımlarıyla beraber muhtarlarımızın çoğu sorunları halledilmekle birlikte özlük haklarında da gelişmeler sağlandı. Sosyal Güvenlik Primleri ödenmiyordu, maaşları çok düşüktü. Şimdi artık sosyal güvenlik prim ödemelerini devletimiz yapıyor, maaşları eskiye göre ciddi oranda arttı. Ayrıca, muhtarlarımızın silah taşıma ruhsatları bir kere muhtar seçildiği zaman ömür boyu devam ediyor. Her kapı artık muhtarlarımıza açılıyor. Muhtarlarımızla gerek kurum Müdürleri, gerek Kaymakamlarımız, gerek Vali Yardımcılarımız ve gerek bizler uyum içerisinde çalışıyoruz. İstediği merciye ulaşamayan muhtarımız yoktur. Bu anlamda idare sistemimizi,  uyumlu ve vatandaşlarımızın isteklerini giderecek şekilde hep beraber çalıştırıyoruz? beyanında bulundu.

Vali Masatlı ile protokol mensuplarının yemek sonrasında Muhtarlarla tek tek tokalaşarak yolcu etmeleri memnuniyetle karşılandı ve taktir edildi.

Haber: Kasım Tırpancı


1

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

2

Meyve ağaçları satışa çıktı

3

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

4

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

5

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor