Vali Masatlı: Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim

Vali Mustafa Masatlı, köy ziyaretlerini merkeze bağlı 8 köyde sürdürdü

14.03.2019 11:52:34 0
Vali Masatlı: Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim

Vali Masatlı: Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim

Vali Mustafa Masatlı, köy ziyaretlerini merkeze bağlı 8 köyde sürdürdü

Vali Mustafa Masatlı, köy ziyaretleri kapsamında il merkezine bağlı Güzçimeni, Ovapınar, Tepeler, Çatalköprü, Dağevi, Ardıçdere, Çimenkaya ve Çeğilli köylerini ziyaret etti.

Ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarımızla buluşan Vali Masatlı, köylerin sorunlarını dinledi, ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.

Vali Masatlı, köylerin ve vatandaşların sorunlarını, isteklerini yerinde dinlemek amacıyla, göreve geldiği günden itibaren ziyaretlerde bulunduğunu, bu ziyaretlerin ve halkla buluşmaların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ki yeni yönetim anlayışının bir gereği olduğunu kaydetti.

24 Haziran´da halkın yeni yönetim anlayışına onay verdiğini ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ki yeni yönetim anlayışıyla ülkemizin 2023 hedeflerine kararlı adımlarla yürüdüğüne işaret eden Vali Masatlı, gittiği köylerde vatandaşlarımıza yönelik şu sözleri dile getirdi: ?Değerli vatandaşlarım, öncelikle belirteyim, sizlere, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın selamlarını getirdim. Tabi, sizlerin de bildiği gibi ülkemizde, 24 Haziran´da bir yönetim değişikliği oldu. Bizim geleneklerimize, yönetim anlayışımıza uygun bir sistem anlayışı yerleşti. Ana temasında insan olan bu sistemin başında da Cumhurbaşkanımız var? dedi.

Türkiye´nin her alanda büyüyün bir ülke olduğunu dile getiren Vali Masatlı, ?Bu ülkede 82 milyon insan tek yürektir. Birimize bir şey olursa bu 82 milyon insan üzülür. Hepimiz bir arada olursak, bir anlam ifade ederiz. Bu bölgenin insanı saf insandır, kahraman insandır. Bu doğallığımızı bozmak isteyen her türlü fitnenin karşısında dimdik ayakta duracağız. Bizler bin yıldır bu coğrafyada beraber yaşıyoruz. Kimimiz Kafkasya´dan, kimimiz Orta Doğu´dan, kimimiz Orta Asya´dan geldi. En az bin yıldır, etle tırnak gibi insanlarımız bir arada yaşamış, sevinçleri de, üzüntüleri de bir arada paylaşmış. Zaman içerisinde bizim ecdadımız, hem bu coğrafyada büyümüş, hem de bütün insanlara umut olmuştur. Çanakkale bu ülkede bir ibret tablosudur. Bir Türkiye tablosudur. O Çanakkale´de bir millet küllerinden doğdu. Türk´ü, Kürt´ü, Laz´ı, Çerkez´i, Tatar´ı, Ahıska Türkü, Terekemesi, hatta Müslüman olmadığı halde çarpışan Rum var Ermeni vatandaşlarımız var. İşte o insanlar bu ülkeyi birlikte kurmuşlar? diye konuştu.

Türkiye´nin güçlenmesini hazmedemeyen dış güçlerin, ülkemiz üzerinde sürekli olarak oyunlar oynadığını, milletimizi bölmek için siyasi ve ekonomik darbeler yapmaya kalkıştığını anlatan Vali Masatlı, ?Türkiye ne zaman güçleniyorsa başına bir takım sıkıntılar geliyor. Bir takım sıkıntılar çıkarıyorlar. Cumhuriyetten sonra Demokrat partiyle birlikte, ilk defa halkımız bu kadar refaha kavuştu. İnsanlar artık özgür olarak yaşamaya başladılar. Sonra birilerinin direktifiyle bu ülkede darbe oldu. Yönetimi alaşağı ettiler. Sevilmiş Başbakan ve Bakanlarını haksız yere astılar. Bu sürecin ardından Türkiye toparlandı. 1968 yıllarında Türkiye yeniden kalkınma sürecine girdi. İnsanlar daha iyi yaşamaya başladı. Bu büyümenin ardından da Rumlar Kıbrıs´ta soydaşlarımızı katletmeye başladı. Yine bir savaşa girdik. O dönem müttefiklerimiz, Kıbrıs harekâtı sırasında bize uçak lastikleri bile satmadı. Sonrasında kardeş kavgaları başladı. Sağ-sol kavgaları bu ülkeyi çok geri götürdü. Beraberinde Alevi-Sünni kavgaları çıkardılar, insanlarımızı ayrıştırmaya çalıştılar. Bunlar hep bizim büyümemizin önüne konulan engellerdi, tekrarları da oldu. 1984 yılına gelindiğinde ise Türkiye´de bir PKK terör örgütü ortaya çıktı. Binlerce insanımızı katlettiler. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Özellikle bu coğrafya hedef seçilmişti. Çünkü bu coğrafya insanı saftır, cesurdur, merttir doğaldır. Sizler yurdumun güzel insanlarısınız. Bin yıldır burada bu sınır boylarında işgalcilere direnmiş, mücadele etmişsiniz, bir karış toprağınızı vermemişsiniz. Bu coğrafyanın iyi niyetini, düşüncesini sömürmek istediler. Doymadılar, daha sonra FETÖ terör örgütünü başımıza bela ettiler. Şimdi onu kullanıyorlar. Yine, 28 Şubat´ı yaptırdılar, bu dindar insanların çocuklarına eziyet ettiler, sürekli olarak Türkiye´yi sıkıştırmaya çalıştırdılar. Sonra Gezi olayları, 17-25 Aralık olayları ve ardından 15 Temmuz oldu. Bu memleketin güzel insanlarının Peygamber ocağı dediği yerden haninler çıkıp, milletimize bomba yağdırdılar. Şuanda dünyada PKK, DEAŞ, FETÖ ve küresel güçler işbirliği içerisinde. Bunları himaye eden de bazı ülkeler var. Bakın bugün sınırımızda her türlü pisliğin yer alacağı bir terör devleti kurmaya çalışıyorlardı Suriye tarafında. Çok şükür Devletimiz bu yapıyı yerle bir etti ve mücadelesini de kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Değerli vatandaşlarımız, Türkiye, ekonomisiyle, sanayisiyle, tarımıyla, altyapısıyla, savunma sanayisiyle, hastaneleriyle, eğitimiyle çok gelişti. Türkiye´nin artık hedefleri var. 2023 hedefleri doğrultusunda kararlı bir ilerleyişi var. Milli gelirimiz üç kat arttı. Dünyanın 17´ncü büyük ekonomisi haline geldik. Türkiye´de artık yardım almayan, devletimizin ulaşamadığı hiçbir insan kalmadı. Yardıma ihtiyacı olan her vatandaşımız için devletimiz imkânlarını seferber ediyor. Çünkü bizim insanımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Eskiden 22 bin insana bir doktor düşüyordu. Bugün Ardahan´da bin kişiye bir uzman, bir pratisyen doktor düşüyor. Hastanelerimiz artık donanımlı, her türlü sağlık ihtiyacımız karşılanıyor. Yollarımızın standardı yükseldi. 24 saat süren yolculuklar artık hava yolu ile 2 saatte gidiliyor. Eğitim alanında keza öyle. Artık ülkemizde eğitim almayan kalmıyor. Sınıflarımız bugün Ardahan´da 13-14 kişilik ve öğretmen açığımız dahi yok. Pansiyonlarımız, çok amaçlı tesislerimiz, spor alanlarımız, kütüphanelerimiz bu milletin hizmetine sunulmuş durumda. Yine tarımda da görülmemiş teşvik ve destekler söz konusudur.

Bugün ne yazık ki bu güzel insanlarımızın iyi niyeti, kötü düşünceleri insanlar tarafından suiistimal ediliyor. Başta terör örgütü olmak üzere onların siyasi uzantıları ve onlarla ortaklık yapan siyasi gruplar, bu insanımızın iyi niyetini kullanmaya çalışıyor. Buna dikkat edelim. Bununla ilgili bizim hiçbir toleransımız olamaz. Devlete başkaldıran, Devlete isyan eden ve bunlarla ortaklık yapanlar, bu milletin içinde barınamaz. Bizler bu topraklarda ebedi yaşayacağız. Bizim vatandaşlarımız, Devletimizin bu zenginliğine, büyüklüğüne, güçlülüğüne zarar verecek, buna isyan edecek, bunu baltalayacak hiçbir akımın, görüşün, düşüncenin yanında yer almayacak? diye konuştu.

Köylerin sorunlarına ilişkin de konuşan Vali Masatlı, ?Sıkıntılarımız, eksiklerimiz, sorunlarımız olabilir. Ama bunların hiç birisi çözülemeyecek sorunlar değil. Devlet olarak köylerimizin öncelikli sorunlarını çözüp, daha yaşanabilir bir hale getirmeye gayret ediyoruz. Bugün talepleri dinledik. İlgili müdürlerimiz notlarını aldı, yapılması elzem olan konularda hızlı hareket edeceğiz? dedi.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı