Uzm. Dr. Özgün Karaca’dan CHP Milletvekili Adaylarına ve Seçmene Önemli Açıklamalar

14 Mayıs 2023 milletvekilliği genel seçimleri için CHP Ardahan’dan Milletvekili aday adayı olan Uzm. Dr. Özgün Karaca'dan adaylara tam destek geld

GÜNCEL 20.04.2023 10:55:00 0
Uzm. Dr. Özgün Karaca’dan CHP Milletvekili Adaylarına ve Seçmene Önemli Açıklamalar

2023 milletvekilliği genel seçimleri için CHP Ardahan’dan Milletvekili aday adayı olan Uzm. Dr. Özgün Karaca'nın önemli açıklaması 

 

Değerli il başkanım, il ve ilçe yöneticilerimiz, Ardahan ve ilçe belediye başkanlarımız, ülkemizin aydınlık geleceği için onurlu bir mücadele sürdüren, partimize gönül veren yol arkadaşlarım, ittifak dostlarımız, saygıdeğer hemşehrilerim,

 

14 Mayıs 2023 milletvekilliği genel seçimleri için ilimiz Ardahan’dan 27 aday adayı partimizden başvuru yaptı. Bu durum, en yüksek başvuru oranına ulaşılan illerden biri olmamızı sağladı. Yaşadığımız bu özel durum, değerli pek çok adayın Ardahan için yapacağı işler olduğu anlamına geliyor. Partimiz ve ilgili kurulları seçimlerde 2 milletvekili adayı göstermek zorunda idi, gösterdi.   

 Partimiz, 2015 Haziran seçimleri dışında, daima bir milletvekili ile Mecliste temsil edilmiştir. Bu seçimlerle birlikte, cumhuriyetimizin 2. yüzyılına adım atarken sorumluluklarımız daha fazla. Hem Genel Başkanımızı 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçtirmek hem de Ardahan’ımızın 2 CHP milletvekiliyle Mecliste temsil edilmesi için en yüksek oy oranını yakalamamız gerekiyor. Bu özgürlük, demokrasi, hak – hukuk ve adalet mücadelesinde adaylarımızın, aday adaylarımızın, örgüt temsilcilerimizin ve üyelerimizin aynı inanç ve istekle seçim çalışmalarında görev alacağına inancım tam.   

“Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistem” adıyla oluşturulan tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği yer belli. Cumhuriyet tarihimizin en derin yönetim ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktayız. Bu karanlık tünelden çıkmak için son şansımızı kullanacağız. Bunun için Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırmak, ülkemizi aydınlığa çıkaracak refahı, zenginliği, huzuru sağlamak; özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye’ye yaşamak ve yaşatmak için kinden ve öfkeden arınmış azim ve kararlılıkla bir mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. 

Şunu da biliyoruz ki, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçtirmeye ve seçimden sonra Millet İttifakı iktidarını gerçekleştirmeye sayılı günler kaldı. Şimdi, demokrasiye ve cumhuriyetimize sahip çıkacak bireyler olarak üzerimize düşen siyasi sorumluluğu, yurttaşlık görevimizi yerine getirmek zorundayız. Ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtmak için bir kısım partililerimiz, örgüt yöneticilerimiz arasında yaşanan bazı sıkıntıları unutmalı, küslükleri bir kenara bırakıp CHP’li olma onuruna yakışır şekilde, birlikte ve dayanışma içinde mücadele etmeliyiz. 

CHP olarak her yaştan, düşünceden seçmenin oyunu alabilmek için önümüzdeki kısa süreyi değerlendirmeli, ülkemiz ve ilimizin geleceği için seçmeni her noktada sandığa götürecek planlamaları yapmalı, namus kabul etiğimiz oyumuza ve seçim sandıklarına sahip çıkacak örgütsel gücümüzü göstermeliyiz. Amacımız Ardahan’dan bugüne kadarki en yüksek oyu alarak Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçtirmek ve ilimizi 2 CHP milletvekili ile TBMM’de temsil etme onurunu ve gururunu yaşamak olmalı…

İlimizin sorunlarını çözmek ve halkımızın taleplerini iktidarımızda yerine getirebilmek için CHP il-ilçe örgütlerimizle, üyelerimizle, ittifak içinde bulunduğumuz dostlarımızla, STKlarımızla, en önemlisi de tüm hemşehrilerimizle el ele vererek bunları başaracağımıza inanıyorum. “Sana Söz Ardahan’da hakkını alacak”

Üreten Türkiye’yi, hukukun üstünlüğünü, çoğulcu demokrasiyi, güçlü laik bir sosyal devleti yeniden inşa için iktidar yolumuz açık olsun…

Adaylarımıza başarılar diler, saygılarımı sunarım. 

Uzm. Dr. Özgün Karaca

 

            

Uzm. Dr. Özgün KARACA kimdir?

Ardahan ili Hanak ilçesi Koyunpınarı (Saskara) köyünde doğan Dr. Özgün KARACA, ilkokulu Koyunpınar köyünde bitirdi. Cılavuz Köy Ensititüsü mezunu öğretmen, ilköğretim müfettiş, yazar Aliyar KARACA’nın oğlu olarak babasının görev yerleri nedeniyle ortaokulu Kars ve Erzurum’da, liseyi ise Erzurum ve Ankara’da okudu. 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gördü, 1980 yılında tıp doktoru oldu. 1983 yılına kadar Eskişehir Çifteler Hükümet Tabipliği, kurum tabipliği ve askerlik gibi bazı kamu görevlerinde bulunduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1988’de radyoloji uzmanı oldu. Daha sonra hem Ziraat Bankası Hastanesinde radyoloji uzmanı olarak görev yaptı hem de serbest hekimlik çalışmaalrını yürüttü. 2005’te emekliye ayrıldı.

Emekli olduktan sonra, ilköğretim öğrencilerine yönelik birçok ders kitabını hazırlayan ekiple birlikte yazar ve editor olarak çalıştı. Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için çeşitli kaynak kitapların hazırladı. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Dr. Özgün KARACA, 2015’ten beri TRT Çocuk Kanalında yayınlanmakta olan İbi Çizgi Dizinin yapımcıları arasında yer aldı.

CHP tarafından düzenlenen bazı çalıştaylara da katılan Dr. Özgün KARACA, Genel Başkan Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun hak, hukuk ve adalet için yola çıktığı “Adalet Yürüyüşü’nde” de gururla yürüdü.

Uzmanlık alanında ve eğitim yayıncılığı alanında çeşitli sempozyum, kongre ve çalıştaylara katıldı. Çeşitli alan uzmanı akademisyenlerle okul öncesi eğitimcilerine yönelik seminerler düzenledi. Ankara Tabip Odası, TEMA Vakfı, Türkiye Özel Okullar Derneği, Türkiye Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme Derneği, Doğada Görüntü Avcılığı (DOGAY) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilen etkinliklerde yer aldı. TRT Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı ve 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’nde katılımcı olarak yer aldı.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti