Uzm. Dr. Özgün Karaca, CHP’den Ardahan milletvekili aday adayı oldu

Uzun yıllar sağlık hizmeti ve eğitim yayıncılığı alanlarında görev alan Uzman Dr. Özgün Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ardahan milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

SİYASET 18.03.2023 16:19:00 0
Uzm. Dr. Özgün Karaca, CHP’den Ardahan milletvekili aday adayı oldu

Uzun yıllar sağlık hizmeti ve eğitim yayıncılığı alanlarında görev alan Uzman Dr. Özgün Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ardahan milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Milletvekili aday adayı Karaca: “Ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla üzerime düşen siyasi sorumluluğu yerine getirme düşüncesiyle milletvekili aday adayı olmaya karar verdim” dedi.

Uzm. Dr. Özgün Karaca, aday adaylığı ile ilgili şu açıklamada bulundu: “İçtiğimiz sudan soluduğumuz havaya, çocuklarımızın aldığı eğitimden yaşadığımız afetlerde enkaz altında kalmaya kadar, attığımız adımdan özgürlük, demokrasi, adalet isteğimize kadar her süreçte siyaset yaşamımızı etkiliyor. Kısaca yaşamın her adımında, her alanında siyasetle iç içeyiz. Uzun yıllar sağlık hizmeti ve eğitim yayıncılığı alanlarında görev aldıktan sonra şimdi, CHP’nin ‘ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinde’ ilan ettiği gibi, ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla üzerime düşen siyasi sorumluluğu yerine getirme düşüncesiyle milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

Ülkemizin Cumhuriyet tarihinin en derin yönetim ve ekonomik krizlerinden birini yaşamakta olduğu bu süreçte, Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına girerken Millet İttifakı’nca hazırlanan Ortak Politikalar Mutabakatında ayrıntılarına yer verilen “Türkiye’yi herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke hâline getirmek” kararlılığıyla çalışmalarımı sürdüreceğim.

Ardahan ilimiz, okuma yazma oranı en yüksek illerden biri olmasına rağmen, maalesef işsizlik sorunu nedeniyle sürekli göç vermekte, eğitim gören genç nüfus şehri terk etmekte, sosyo-ekonomik yapı açısından sürekli kan kaybediyor, buna dur dememiz gerekiyor.

Kalkınmışlık açısından maalesef 80. sırada olan Ardahan’ın ciddi yatırım ve kamu desteği görmesi gerekiyor. Çünkü 700’den fazla çiçek ve endemik bitki ile zengin bir floraya sahip Ardahan, yayla-dağ-doğa turizmi, coğrafi işaretli markaları (çiçek balı, kaşarı, kaz üretimi), geliştirecek hayvancılık faaliyetleri, Aktaş ve Türkgözü Gümrük kapılarıyla cazip bir merkez olması gerektiği hâlde desteklenmiyor; mera sorunları çözülmüyor, Çıldır Gölü’nün ve Yalnızçam Kayak Merkezi’nin turizme katkısı artırılmıyor; gümrük kapılarında gümrükleme işlemleri bile yapılamıyor. Ilgar Dağı Tüneli ve Sahara Tünelinin açılması, Kars demir yolunun ya da Kars’tan raylı tren hattı ile ulaşımın sağlanması ile Ardahan’ı hak ettiği kalkınma düzeyine çıkarmak, hayvancılığı destekleyip kültür turizmini geliştirerek üretken nüfusun geri dönüşüne zemin hazırlamak mümkün. Yılların birikimi ve edindiğim deneyimlerle genelde ülkemizin, özelde Ardahan ilimizin sorunlarının çözümünde görev alma düşüncesiyle aday olduğum bilgisini paylaşmak isterim.”

Uzm. Dr. Özgün KARACA kimdir?

Ardahan ili Hanak ilçesi Koyunpınarı (Saskara) köyünde doğan Dr. Özgün KARACA, ilkokulu Koyunpınar köyünde bitirdi. Cılavuz Köy Ensititüsü mezunu öğretmen, ilköğretim müfettiş, yazar Aliyar KARACA’nın oğlu olarak babasının görev yerleri nedeniyle ortaokulu Kars ve Erzurum’da, liseyi ise Erzurum ve Ankara’da okudu. 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gördü, 1980 yılında tıp doktoru oldu. 1983 yılına kadar Eskişehir Çifteler Hükümet Tabipliği, kurum tabipliği ve askerlik gibi bazı kamu görevlerinde bulunduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1988’de radyoloji uzmanı oldu. Daha sonra hem Ziraat Bankası Hastanesinde radyoloji uzmanı olarak görev yaptı hem de serbest hekimlik çalışmaalrını yürüttü. 2005’te emekliye ayrıldı.

Emekli olduktan sonra, ilköğretim öğrencilerine yönelik birçok ders kitabını hazırlayan ekiple birlikte yazar ve editor olarak çalıştı. Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için çeşitli kaynak kitapların hazırladı. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Dr. Özgün KARACA, 2015’ten beri TRT Çocuk Kanalında yayınlanmakta olan İbi Çizgi Dizinin yapımcıları arasında yer aldı.

CHP tarafından düzenlenen bazı çalıştaylara da katılan Dr. Özgün KARACA, Genel Başkan Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun hak, hukuk ve adalet için yola çıktığı “Adalet Yürüyüşü’nde” de gururla yürüdü.

Uzmanlık alanında ve eğitim yayıncılığı alanında çeşitli sempozyum, kongre ve çalıştaylara katıldı. Çeşitli alan uzmanı akademisyenlerle okul öncesi eğitimcilerine yönelik seminerler düzenledi. Ankara Tabip Odası, TEMA Vakfı, Türkiye Özel Okullar Derneği, Türkiye Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme Derneği, Doğada Görüntü Avcılığı (DOGAY) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilen etkinliklerde yer aldı. TRT Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı ve 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’nde katılımcı olarak yer aldı.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti