Üniversite sıralamaları belli oldu Ardahan üniversitesi 12 sıra yükseldi

2020-2021 Üniversitelerin başarı sıralaması URAP tarafından açıklandı

12.10.2020 14:46:16 0
Üniversite sıralamaları belli oldu  Ardahan üniversitesi 12 sıra yükseldi

University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından 2020-2021 Türkiye Üniversiteleri genel sıralaması açıklandı. URAP tarafından değerlendirme ölçütlerine göre en iyi üniversiteler belli oldu. URAP verilerine göre Ardahan Üniversitesi´nin Türkiye sıralaması da belli oldu.

Yapılan sıralamada Ardahan Üniversitesi 12 sıra yükselerek 125. sırada yer aldı.

URAP (University Ranking by Academic Performance), 2020-2021 dönemine ait ülkemizdeki üniversitelerin sıralamasını yayınladı (https://newtr.urapcenter.org). Dünyada ve Türkiye´deki üniversitelerin gelişimlerini izlemek ve değerlendirmek üzere, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü tarafından kurulan URAP, bu alanda ülkemizdeki tek bilimsel kurum olarak biliniyor. Altı ayrı kategoride üniversiteleri sıralayan URAP, her yıl bu verileri kamuoyu ile paylaşıyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber şu açıklamalarda bulundu:

?Göreve başladığımız günden beri ciddiyetle ve titizlikle ele aldığımız güçlü bir akademik kadro oluşturma çabası meyvelerini vermeye devam ediyor. Son dört yılda, Üniversitemiz uluslararası düzeyde yaptığı bilimsel yayınlarının sayısını üçe katladı. Bu çalışmalar sayesinde Üniversitemizin sıralaması da her geçen yıl yükselmeye devam ediyor. Bir önceki (2019-2020) dönemde URAP verilerine göre Üniversitemiz genel sıralamada, 166 üniversite içinde 137. sırada yer almıştı. Üniversitemiz 2020-2021 döneminde yani bu son dönemde, 12 sıra birden yükselerek 125. sırada yer aldı. Bu yükseliş Üniversitemizin ciddi bir ivme yakaladığının göstergesidir. URAP´ın diğer kategorilerde yaptığı sıralamalarda da yükselişini sürdürmektedir. Mesela Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Sıralamasında, 85 üniversite içinde, bir önceki döneme göre 11 sıra yükselerek 54. olmuştur. 2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Sıralamasında, 95 üniversite içinde, bir önceki döneme göre 8 sıra yükselerek 60. olmuştur. Yayınlanan rapordaki diğer bütün veriler Üniversitemizin kararlılıkla yükselmeye devam ettiğini göstermektedir.  

Elbette bu başarıyı yakalamak kolay olmuyor; arkasında ciddi bir planlama, özveri ve emek var. Üniversitemizin bu başarısının arkasında vazifesine odaklı bir yönetim ve üniversite anlayışı var. Üniversitemiz bu anlayışla, yolundan sapmadan ve popülizme düşmeden, yeni projelerle şehrin ve bölgenin çok yönlü kalkınmasına katkı vermeye ve kaderini değiştirmeye devam ediyor. Elbette bu başarı bütün çalışanlarımızın ve akademisyenlerimizin ortak başarısıdır. 

Bu yılın sonuna kadar bitecek olan örnek projelerimizin de açılışını hep birlikte yapacağız inşallah. Kampüsümüzde bu yıl yapımı tamamlanan ve hizmete açılan kreş ve anaokulunun yanısıra, çok yakında açılacak olan Gezegen Evi ile Ardahan, bu imkâna sahip nadir iller arasına katılacak. Bu imkân sayesinde özellikle ilk ve orta öğrenim öğrencilerimiz okullarında daha başarılı olacaklar ve gelecek vizyonları genişleyecek. Yine bir iki aya kadar öğrenci yaşam merkezimizde hayat başlayacak.

Bu vesileyle, sürece katkıda bulunan herkese, değerli akademisyenlerimize ve idari personelimize şükranlarımı ve tebriklerimi sunuyorum. Hep birlikte daha nice başarılara??


1

Damal mesire alanında temizlik çalışması

2

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

3

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

4

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

5

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği