Üniversite öğrencilerine yaz tatilinde kamuda iş imkânı

İŞKUR, öğrencilerin yaz aylarını hem verimli geçirmesi hem de para kazanabilmeleri için yeni bir projeyi hayata geçirdi.

18.06.2019 10:49:59 0
Üniversite öğrencilerine yaz tatilinde kamuda iş imkânı

İŞKUR, öğrencilerin yaz aylarını hem verimli geçirmesi hem de para kazanabilmeleri için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Sosyal Çalışma Programı adı verilen bu proje ile üniversite öğrencileri, yaz tatillerinde kamu kurumlarında çalışabilecekler.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ardahan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, ?Sosyal Çalışma Programı Kapsamında Üniversitede okuyan öğrencilerimizi kamu kurum ve kuruluşlarımızda toplumsal faydası yüksek sosyal sorumluluk ve mesleki beceri kazanmaları hedeflenmiştir. İstihdamın korunması, artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin artırılması, işsizliğin azalması ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü programlarımız mevcuttur. Sosyal Çalışma Programı Kapsamında üniversite öğrencilerimize çalışma disiplini kazandırma, işbirliği içinde çalışma, kaynakları etkin kullanma, problem çözme, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etme, liderlik gibi mesleki hayatlarınınsa gerekli olacak soft becerileri elde etme hedeflerimiz arasındadır. Üniversitede okuyan öğrencilerimiz yaz tatili süresince üç ay boyunca haftada üç gün çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edeceğiz.

Projenin detaylarına gelecek olursak; bu projeye dahil olabilmeniz için en az 18 yaşını tamamlamış olmanız ve üniversitelerin ön lisans veya lisans bölümü öğrencisi olmanız gerekiyor (Bu konuda bölümlerle ilgili bir sınırlama getirilmedi.). Ayrıca açık öğretim üniversiteleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu programa katılamayacaklar. Bununla birlikte yaz okulu, staj gibi yükümlülükleri olan öğrenciler de Sosyal Çalışma Programı´na katılamayacaklar. Başvurular bu ay içinde kurum internet sayfamızda ilan edilecektir? şeklinde konuştu.       Haber: Şenol Kirman


1

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

2

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

3

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

4

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

5

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi