Umre yolcularına Seminer düzenlendi

Ardahan il Müftülüğü tarafından "Umre Yolcularını bilgilendirme semineri” düzenlendi

GÜNCEL 5.03.2024 11:20:00 0
Umre yolcularına Seminer düzenlendi

Haber: Bedrettin Şuay

Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile Ardahan’dan umreye gidecek olan vatandaşlar için Ardahan Müftülüğü tarafından "Umre Yolcularını bilgilendirme semineri” düzenlendi. İl Müftülüğü tarafından, Mart ayı içerisinde umreye gidecek olan umre yolcularına yönelik düzenlenen seminer İl Müftülüğü ADRB Salonunda yapıldı.

Umreye gidecek olan vatandaşların umre ibadetini daha kolay ve doğru yapabilmeleri amacıyla düzenlenen seminere İl Müftüsü Adem Karadeniz, Hac ve Umre Hizmetleri Şefi Özcan Şentürk ve umreye gidecek olan vatandaşlar katıldı.

Seminerde umrecilere, İl Müftüsü Karadeniz, tarafından "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere'deki Ziyaret Yerleri, Kadınlara Özgü Konular" hakkında bilgiler verildi.

Müftü Adem Karadeniz seminerin sonunda umre yolcularına; Allah’ın evinde, Resûlullahın huzurunda memleketimiz, vatanımız ve Ümmeti Muhammed için; sağlık, huzur ve barış için bol bol dua edin." diyerek hayırlı yolculuklar dileklerinde bulundu.

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak