Ümit Evliyaoğlu, Yeşil Sol Parti’den aday adaylığını açıkladı

Ardahanlı genç insanı Ümit Evliyaoğlu, Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) bileşeni olan Yeşil Sol Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

SİYASET 15.03.2023 11:46:00 0
Ümit Evliyaoğlu, Yeşil Sol Parti’den aday adaylığını açıkladı

Anayasa Mahkemesi’nde hakkındaki kapatma davası devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatılma riskine karşı seçimlere bileşeni olan Yeşil Sol Parti’den girmeye karar verdi. Ardahanlı genç insanı Ümit Evliyaoğlu, Yeşil Sol Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

14 Mayısta yapılacak olan seçimlerde Yeşil Sol Parti'den aday adayı olduğunu açıklayan Evliyaoğlu, “Ardahanlı tüm hemşehrilerimin güven ve desteğine talibim. Bu onurlu yolda hak, hakikat ve adalet ruhunu hep birlikte kuracağız” dedi. 

Ümit Evliyaoğlu aday adaylığı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “İlimiz Ardahan’da kesintisiz olarak toplumun gerek ahlaki gerek siyasi gerekse de ticaretten kaderi ile oynayanlar artık kendilerinin çöküş dönemini görmektedirler. Ahlaki ve vicdani olmayan siyasi anlayışları ile halkın sorunlarına ve yaşam şartlarının düzeltilmesi için her hangi bir girişimde bulunamayanlar veya bulunmayanlar halk nezdinde bitmişlerdir. Coğrafik koşullarının zorluğu genç kesimin işsizlik nedeni ile sürekli olarak metropol kentlere iş bulmak yaşamlarını idame etmek için gerçekleştirmek zorunda bırakıldıkları yerel ve iç göç kentimizin her anlamda gerilemesine neden oluyor. Halkın özellikle de gençlerin talep ve isteklerine kör sağır kalanlar cevap olamayanlar bu şehrin kaderinden el çekmelidirler. Özelde kadın ve gençlerin sorununa inmeyen kentin yerel hizmetleri de dahil olmak üzere eşitlik ilkesi ve pozitif ayrımcılığın hiç bir şekilde uygulanmadığı kentimizin dile gelmeyen görmezden gelinen kadınların varlığı kentimizin siyasi ticari ve politik gelişiminin önünde engeldir. Karar mekanizmalarında bulundurulmayan kadınların gençlerin ve tüm dezavantajlı gurupların sadece seçim süreçlerinde sandık süreçlerinde düşen rollerini de belirleyenler toplumun dinamiklerini her türlü düşüşe madde bağımlılığı kumar ve geriye düşüren her türlü uygulamaya maruz bırakılmıştır. Çiftçinin derdine derman olmak yerine görmezden gelinmiş, kadının aile içi şiddetine cevap olmak yerine duyarsız kalınmış ,işsizliği bitirmek yerine toplumu ayrıştıran alt sınıf üst sınıf gibi bölen ve kaosa meydan yer verilmiştir .Artık bu tarz klişe olmuş ve çürümüş zihniyetler Ardahan toplumu tarafından kabul görmemektedir dışlanmaktadır. Bizlere bu durumda düşen sorumluluk ve görev ise topluma kolektif temelde yönetimlere katmak, kominal çerçevede yaşamı örgütlemek, gençleri, kadınları, esnafı, çiftçiyi kalkındırma temelli bir yaşam inşa etmektir. Bu yalnızca siyasi öncülerle seçilmişlerle mi mümkündür tabikide değil. Demokrasi ortak karar alma ve ortak kararları demokratik biçimde hayata geçirmekle halkın sesi ile siyaseten seçilmiş kişi veya kişilerin güç ve yürek birlikteliği ile mümkündür. Bu anlamda bir birey bir yurttaş ve Ardahan’ın bir evladı olarak demokrasiye katılımcılık ilkesini de esas alarak ses olmaya el birliği yapmaya hazırım hazırız”


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı