Ulutaş, Çıldır’ı ziyaret etti

İl Tarım Müdürü Neşat Ulutaş mısır ekim alanlarının artırılması yem ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak

GÜNCEL 21.11.2021 09:23:00 0
Ulutaş, Çıldır’ı ziyaret etti

Bedrettin Şuay

Ardahan İl Tarım ve orman Müdürü Neşat Ulutaş öncelikle Çıldır İlçesinde Su ürünleri denetimi ve kontrolünde kullanılan ve hasarlı olan tekneleri ve bu teknelerin tamirine yönelik incelemelerde bulundu. Daha sonra ilçede bu yıl deneme ekimleri yapılan mısırlardan hazırlanan ve yetiştiriciler tarafından hayvanlara yedirilmeye başlanan silajlarda incelemede bulundu.

Proje kapsamında tarlasında silajlık mısır ekilerek hasat edip silaj yapılan Aşık Şenlik Yenimahalle Muhtarı Yavuz Çiftçi, hayvanlarının silajı çok severek yediğini, kuraklığın olduğu bu yıl da işletmesi için önemli bir yem katkısı olduğunu önümüzdeki yılda da slajlık mısır ekmeyi planladığını belirtti.

İl Müdürü Neşat Ulutaş bu denemelerin başarılı olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek İlimizin hayvancılığının geleceğine yönelik çok önemli olduğunu, kaba yem ihtiyacının karşılanması noktasında sulu alanlarda silajlık mısırın Ekim’inin önemine vurgu yaparak örnek ekimlerin devam edeceğini,  çiftçilerimizin yetiştiricilerimizin sulu alanlarda silajlık mısır ekim alanlarını artıracağını, bu sayede İlimizdeki yem ihtiyacının önemli ölçüde karşılanacağını, besiciliğe geçişte önemli rol oynayacağını belirtti.

                                                                                                                             

 


1

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!

2

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

3

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

4

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

5

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı