ULU ÖNDER ATATÜRK 83. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında Ardahan'da düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2021 15:16:00 0
ULU ÖNDER ATATÜRK 83. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Anma törenleri, Vali Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve Belediye Başkanı Faruk Demir tarafından Valilik binası önünde ki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği saat olan 09.05'te siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya indirildi.

Tören daha sonra Gençlik Merkezi spor salonunda düzenlenen anma programı ile devam etti. Burada ki programda, ‘10 Kasım ve Atatürk’ adlı konuşma yapıldı ve şiirler okundu. Anma programı, Rekabet Kurumu Fen Lisesi öğrencileri tarafından sunulan oratoryo gösterileri ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin dinletisiyle sona erdi.

Program sonunda Vali Hüseyin Öner, beraberindekilerle birlikte öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve “Fotoğraflarla Atatürk” konulu resim sergisini gezdi.

Törenlere; Vali Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Adalet Komisyonu Başkanı Sümeyye Kocaman, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, kurum müdürleri, Şehit aileleri, Gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile halkımız katıldı.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler