Ülkü Ocakları´ndan esnafa siftah parası

Ardahan Ülkü Ocakları, sabah namazının ardından içerisinde Ahilik Haftası kutlama mesajı ve bereket duası yer alan siftah zarfını esnaflara dağıttı.

23.09.2020 16:50:50 0
Ülkü Ocakları´ndan esnafa siftah parası

ŞENOL KİRMAN 

Ardahan Ülkü Ocakları, sabah namazının ardından içerisinde Ahilik Haftası kutlama mesajı ve bereket duası yer alan siftah zarfını esnaflara dağıttı.

Ahilik Haftasında bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Yıldız, ?Ardahan Ülkü Ocakları olarak, sabah namazının ardından Ardahanlı esnaflarımızın işyerlerine Ahilik Haftası kutlama mesajımızı, Ahilik Duası ve siftah parasını bıraktık. Bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm Ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum? dedi. 

"Dik baş, tok karın, mutlu yarın" temalı çalışma çerçevesinde siftah parası ve bereket duası takdimi yaptıklarını belirten Başkan Yıldız, ?Ahilik, kelime olarak, Arapça ?kardeşim? anlamı bulunan ?ahî? kelimesinden gelmektedir. Bunun yanı sıra, ?cömert, yiğit? gibi anlamlarda da kullanılmaktadır. Ahilik, adını, ismini teşkilatın kurucusu olan Ahi Evran´dan almıştır. Ahilik; Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu´da yaşayan halkın; sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlakî yönden yetiştiren ve çalışma yaşamını, iyi insan meziyetleri üzerine kuran esnaf örgütüdür. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik; iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel davranışların birleştiği sosyo-ekonomik bir düzendir. Osmanlı Beyliği´nin kurulmasında ve güçlenmesinde de etkin rol oynamıştır. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları tarafından her yıl Eylül ayının üçüncü haftası ?Ahilik Haftası? olarak kutlanmaktadır.  Bu vesileyle, Ardahan Ülkü ocakları olarak bizde covid-19 pandemisi dolayısı ile zor günler geçiren esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, tüm halkımızın Ahilik Haftası´nı kutlar, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplumumuzda artmasını temenni ederim. Siftah Ülkü Ocaklarından, bereket Allahtan? diye konuştu.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler