U-ETDS ve sayısal takograf haziran ayına, kamera sistemi ise yılbaşına kadar uzatıldı

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, kamyonlar için zorunlu tutulan U-Etds ve sayısal takograf için yılbaşında verilen sürenin 30.06.2020 tarihine, minibüs ve taksiler için zorunlu tutulan kamera sistemlerinin ise yılbaşına kadar ert

6.01.2020 12:51:41 0
U-ETDS ve sayısal takograf haziran ayına, kamera sistemi ise yılbaşına kadar uzatıldı

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, kamyonlar için zorunlu tutulan U-Etds ve sayısal takograf için yılbaşında verilen sürenin 30.06.2020 tarihine, minibüs ve taksiler için zorunlu tutulan kamera sistemlerinin ise yılbaşına kadar ertelendiğini duyurdu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer; "01 Ocak 2020 tarihi itibariyle devreye giren U-Etds ve sayısal takograf sistemi ile iç ve dış kamera zorunluluğu oldukça zor koşullarda çalışan şoför esnafımızı içinden çıkamayacakları bir hale sokmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan şifahi görüşmeler neticesinde; U-Etds ve sayısal takograf verilerinin yüklenmesi konusunda taşımacılarımızın gerekli hazırlıklarını tamamlamaları amacıyla 30.06.2020 tarihine kadar müeyyide uygulanmayacağı bilgisi alınmıştır. Yine şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, minibüs ve otobüs cinsi taşıtlarda kayıt yapabilen ön ve iç kamera ile kayıt cihazının bulundurulması ve aktif halde tutulması zorunluluğu 31.12.2020 tarihine ertelenmiştir. Bu süre zarfında şoför arkadaşlarımızın hazırlıklarını yapmalarını rica ederken konuya büyük bir hoşgörü ile yaşlaşan yetkililerimize şoför esnaflarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Haber: Şenol Kirman


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!