TÜRKİYE´NİN ARICILIK EĞİTİMİ ARDAHAN´DAN

Ardahan KAGEM´den Tarım Müdürlüğü Personeline Arı Yetiştiriciliği Eğitimi!

EĞİTİM 22.06.2021 20:11:15 0
TÜRKİYE´NİN ARICILIK EĞİTİMİ ARDAHAN´DAN

ŞENOL KİRMAN

Ardahan KAGEM´den Tarım Müdürlüğü Personeline Arı Yetiştiriciliği Eğitimi!

Türkiye´de tek Arı Gen Merkezi konumunda bulunan Ardahan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü (KAGEM), Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline yönelik ?Uygulamalı Arı Yetiştiriciliği Eğitimi´ vermeye başladı. Eğitime Türkiye´nin çeşitli il ve ilçelerinden 18 personel katıldı.

KAGEM arılığında Tarım ve Orman Bakanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Gülten Bulut ve Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü teknik personelleri tarafından eğitimlere katılan personele, arı yetiştiriciliği eğitimi verildi.

KAGEM Müdürü Sinan Aydın, eğitimlerin kalifiyeli eleman noktasında çok önemli olduğunu belirterek, aynı zamanda Ardahan´ın tanıtımına ve ekonomisine de katkı sunacağını söyledi.

Aydın daha sonra şu açıklamada bulundu, ?Tarım ve Orman Bakanlığı Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü 2021 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı Kapsamında 81 ilden talep eden il, ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde çalışan teknik personellere 21-25 Haziran tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Gülten Bulut ve müdürlüğümüz personelleri tarafından Arı Yetiştiriciliği Eğitimi verilmeye başlandı. 18 kursiyere uygulamalı olarak eğitim veriliyor. 10 gün sonra da ana arı ile ilgili eğitimlerimiz olacak. Eğitimde ki amacımız, kalifiyeli eleman noktasında arıcılık eğitimleri verilerek 81 ilde arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, Ardahan´ın, kurumumuzun arıcılık noktasında eğitim merkezi olması ve ülke geneline arıcılık bilgilerinin, ürünlerinin tanıtılması. Bu eğitimler Ardahan´ın tanıtımına ve ekonomisine katkı sunacaktır? diye konuştu.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler