TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI YENİLENİYOR

Ardahan’ın Serhat ilçesi Posof Türkgözü sınır kapısı yeniden inşa ediliyor.

GÜNCEL 23.09.2021 12:06:00 0
TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI YENİLENİYOR

Ardahan’ın Serhat ilçesi Posof Türkgözü sınır kapısı yeniden inşa ediliyor. 1994 yılında açılan Gürcistan sınır kapısı yap-işlet-devret modeli ile TOBB tarafından en son teknoloji ile modernize edilecek.

Sınır kapısındaki binalar yıkılmaya başlanırken yıkımlar tamamlanınca yeni yapılan planlara göre yeniden yapılacak.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak çalışmalarla Türkgözü Sınır Kapısının daha modern ve günümüz şartlarına daha uygun hizmet edeceğini söyledi.

Türkgözü Sınır Kapısı’nda yıkım çalışmalarının başladığını dile getiren Demirci, şunları kaydetti: "Biz TOBB olarak bu çalışmayı birçok kapıda gerçekleştirdik. Daha önceki yıllarda Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirmiştik. Şu an ise Türkgözü Sınır Kapısı'nda bu duruma ihtiyaç duyuldu. Dolayısıyla yap-işlet-devret modeliyle yapılacak çalışmalarla Türkgözü Sınır Kapımız daha modern ve günümüz şartlarına daha uygun hizmet etmiş olacak. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması hedefleniyor” dedi.

Demirci, “Emeği geçen başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a, Ardahan Milletvekili Sayın Orhan Atalay ve TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere herkese teşekkür ederim. Ardahan’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti