Türkgözü Sınır Kapısı yeni haliyle hizmete açılıyor

Yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla modern görünüme kavuşan Türkgözü Sınır Kapısı, yeni yüzüyle yarın hizmete giriyor.

GÜNCEL 31.08.2023 13:53:00 0
Türkgözü Sınır Kapısı yeni haliyle hizmete açılıyor

Yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla modern görünüme kavuşan Türkgözü Sınır Kapısı, yeni yüzüyle yarın hizmete giriyor. Türkiye ile Gürcistan arasında bulunan ve modernizasyon çalışmaları tamamlanan Türkgözü Sınır Kapısı için açılış töreni düzenlenecek. 01 Eylül tarihinde yapılacak olan açılış töreni Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla yapılacak.

Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Orta Asya ve Kafkaslara açılan Türkgözü Sınır Kapısı 2021 yılında bakıma alınarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürlüğü (GTİ) tarafından yenilendi.

Yaklaşık iki yılda tamamlanan yenileme çalışmaları sonrası modern görünüme kavuşan Posof Türkgözü Sınır Kapısı gözde sınır kapıları arasında yerini aldı. 1996 yılında açılan ve Gürcistan ile Türkiye arasındaki sınır kapısı yeniden projelendirilerek sınırdaki gümrüğe ait 24 bin metre kare inşaat alanı üzerinde 16 bin metre kareyi kapsıyor. 

Gümrük kapısının açılışı 01 Eylül Cuma günü Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı