TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI AÇILMADAN YİNE KAPANDI!

Türkgözü Sınır Kapısı’nın yayalara açılması yılan hikâyesine döndü!

GÜNCEL 25.05.2022 15:40:00 0
TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI AÇILMADAN YİNE KAPANDI!

Türkgözü Sınır Kapısı’nın yayalara açılması yılan hikâyesine döndü!

Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türkgözü Sınır Kapısının yayalara açılması yılan hikayesine döndü. Açıldı açılıyor diye tarih verilen kapının yaya trafiğine açılması Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün yeni kararı ile bir ay daha ertelenerek 25 Haziran 2022 tarihine ertelendi.

Türkiye'nin Gürcistan'a açılan Türközü Sınır Kapısı yeniden modernizasyonu kapsamında devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle geçtiğimiz aylarda kapatılmıştı. Modernizasyonu yapan yüklenici firmanın Ulaştırma ve Gümrük Bakanlığına başvurusu ile inşaat çalışmalarının daha sağlıklı yapılması için bir aylık kapatma süresinin dolduğu gün sınır kapısının bir ay daha yaya trafiğine kapalı kalacağı açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci ve ilgililer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) Türkgözü Sınır Kapısı'nın modernize çalışmaları nedeniyle kapının yaya geçişlerine uygunluğuyla ilgili inşaat alanında incelemede bulunmuşlardı.

İncelemenin ardından Ardahan Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan duyuruda, Posof Türkgözü Sınır Kapısının Bakanlık talebi doğrultusunda Mayıs ayının 25'ine kadar inşaat çalışmaları nedeniyle yaya trafiğine kapatıldığını ve bu tarihten sonra Posof Türkgözü Sınır Kapsı’nın yaya trafiğine de açılacağı açıklanmıştı.

25 Mayıs 2022 tarihinde yaya trafiğine açılması beklenen kapının yapılan modernizasyon çalışmalarının bitirilememesi sebebi ile 25 Haziran 2022 tarihine ertelendiği yazı şöyle;

“Türkgözü Gümrük Kapısı'nın modernizasyonuna yönelik inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtilmiş, bahsi geçen çalışmalar sırasında öngörülemeyen gecikmelerin de olabileceği göz önünde bulundurularak, söz konusu inşaat çalışmalarının sıhhatli ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için Türkgözü Gümrük Kapısı'nın 25.04.2022-25.05.2022 tarihleri arasında geçici olarak hizmete kapatılmasının uygun bulunduğu ifade edilmişti.

Konuyla ilgili olarak Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünün 16.05.2022 tarihli ve 74644217 sayılı yazısı ekinde yer alan, yüklenici firma İmaj Altyapı Üst Yapı San.ve Tic. A.Ş'nin 13.05.2022 tarihli yazısında; inşaat çalışmaları kapsamında saha zemin betonu atılması için şantiye sahasında kazı-dolgu işlerine başlanacağı, sahanın çok dar olmasından kaynaklı uzay çatılarının montajı esnasında sahanın yaya ve TIR'dan tamamen arındırılması gerektiği, özellikle C-D Blokların uzay çatı montajı sırasında giriş ve çıkış yapan TIR'lara sahanın küçüklüğünden kaynaklı alternatif bir güzergah verilemeyeceği, alternatif yol olmaması nedeniyle sahanın mevcut durumunun yolcu geçişi için can ve mal güvenliği yönünden yüksek risk içerdiği belirtilerek, Türkgözü Sınır Kapısı'nın kapalı olma durumunun TIR ve yolcu geçişinin güvenli ve etkin bir şekilde yapılabilir hale gelene kadar sürmesi talep edilmiştir. Yapılan değerlendirmeler neticesinde, söz konusu inşaat çalışmalarının sıhhatli ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için Türkgözü Gümrük Kapısı'nın geçici olarak hizmete kapatılma süresinin 25.06.2022 tarihine kadar uzatılması uygun bulunmuştur" denildi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak