Türkgözü sınır kapısı açılışa hazır

Yenilenen Türkgözü Sınır Kapısı açılış için gün sayıyor

GÜNCEL 27.07.2023 12:36:00 0
Türkgözü sınır kapısı açılışa hazır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürlüğü (GTİ) tarafından yenilenen Türk Gözü Sınır Kapısı’nda inşaat çalışmaları tamamlandı. Son eksiklikleri gözden geçirilerek açılış hazırlığı yapılan sınır kapısına giden Vali Hüseyin Öner, çalışmaları denetledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Türkgözü Sınır Kapısının, Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Orta Asya ve Kafkaslara açılan önemli bir kapısı olduğunu belirten Vali Öner, yaptığı incelemelerin ardından inşaatın büyük oranda tamamlandığını ve kısa süre içerisinde tam kapasite olarak hizmete alınacağını söyledi.

Türkgözü’nün tam olarak hizmete alınmasıyla birlikte hem Türk vatandaşlarına, hem de dışarıdan Türkiye’ye gelecek olan turistlere daha iyi ve daha kaliteli hizmet vereceğini de sözlerine ekleyen Vali Öner, aynı zamanda ülkemizin ticari faaliyetlerden elde ettiği katma değeri artıracağını dile getirdi.

İncelemelerde Vali Önere’e Posof ilçe Kaymakamı Emrah Akduman, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit ve diğer yetkililer eşlik etti.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı