Türk Psikologlar Derneği Ardahan’a temsilci atadı

Ardahan’da kurulan Türk Psikologlar Derneği İl Temsilciliği’ne Psikolog Buse Polat atandı.

GÜNCEL 22.08.2023 14:28:00 0
Türk Psikologlar Derneği Ardahan’a temsilci atadı

Ardahan’da kurulan Türk Psikologlar Derneği İl Temsilciliği’ne Psikolog Buse Polat atandı.

Türk Psikologlar Derneği Ardahan İl temsilciliği kuruldu. Ardahan’da ilk defa temsilcilik açan Derneği Psikolog Buse Polat temsil edecek. 1976 yılından bu yana hizmet veren Türk Psikologlar Derneği, Dernek Genel Başkanı Cem Şafak Çukur ve yönetim kurulu tüm illerde temsilcilik açılması kararı aldı.

TÜM PSİKOLOGLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Türk Psikologlar Derneği Ardahan Temsilciliğine, 2021 yılında Ardahan’ın ilk Psikolojik Danışmanlık Merkezini kuran Buse Polat Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu Psikolog Buse Polat il temsilcisi olarak görev yapmaya başladı. Psikologların meslek yasalarının çıkarılması için bazı çalışmalar yapacaklarını söyleyen Türk Psikologlar Derneği Ardahan İl Temsilcisi Buse Polat, şehirdeki tüm psikologları tek çatı altında toplayacaklarını söyledi.

“MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK EĞİTİMLER DÜZENLEYECEĞİZ”

Halk sağlığına katkıda bulunmak için çalışacaklarını söyleyen Polat, “Bölgede psikososyal desteğin arttırılması ve farkındalık kazandırılması için çalışacağız. Ardahan’da ki psikologlara yönelik dernek çatısı altında eğitimler düzenleyerek görev yapan psikologların niteliklerinin arttırılmasını hedefliyoruz, böylece kaliteli bir ruh sağlığı hizmeti alarak halk sağlığına katkıda bulunacağız. Faaliyet gösteren psikologların ve merkezlerin dernek tarafından akredite edilmesi böylece halkımıza yetkin ve güvenilir ruh sağlığı hizmetinin verilmesi için çalışacağız. Mesleğin haklarını ve etik değerlerini korumak için mücadele vereceğiz. Ardahan il genelinde alan dışı çalışma yapan kişilerin(psikoloji lisans mezunu olmayan) ve etik değerleri ihlal ederek faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların halk sağlığı üzerinde yaşanacak olumsuz etkilere sebebiyet vermemesi için takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!