Turizm Bakanı Ersoy’un eşi Ardahan’da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizmin hareketlendirilmesi amacıyla, kurucusu olduğu Rotahane ekibiyle birlikte Ardahan’ı ziyaret etti.

GÜNCEL 17.10.2023 16:09:00 0
Turizm Bakanı Ersoy’un eşi Ardahan’da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizmin hareketlendirilmesi amacıyla, kurucusu olduğu Rotahane ekibiyle birlikte Ardahan’ı ziyaret etti. Pervin Ersoy ve beraberinde ki heyet Ardahan’ın tarihi ve turistik alanlarına hayran kaldılar.

Ziyarette Vali Hayrettin Çiçek ve eşi Berna Çiçek tarafından karşılanan heyet, Tarihi Kongre Binası başta olmak üzere Ardahan Kalesi ve ilimizdeki diğer tarihi mekanları gezdi. Vali Hayrettin Çiçek’in eşi Berna Çiçek tarafından Pervin Ersoy’a Damal bebeği hediye edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Uğur Dede'den Ardahan'ın tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgiler alan Pervin Ersoy ve beraberindeki heyet, Ardahan’ın tarihi ve turistik alanlarına hayranlıklarını ifade ederek, bölgedeki ziyaretlerin ardından Ardahan’dan ayrıldılar.

Rotahane ekibi, Türkiye’nin doğusunu batısına, batısını doğusuna tanıtmak, iç turizmi canlandırmak için şehirleri geziyor.

Yurtiçi seyahat hacminin artmasına da katkı sağlayan Rotahane ekibi gezilerin tanıtımında, ana akım ve sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Yaptıkları röportajlar ve ziyaretler  esnasında çektikleri fotoğrafları sürekli olarak paylaşıyor ve geniş kitlelere ulaştırıyor.

Rotahane ekibi, sadece şehirlerin sahip olduğu kültürel miras ve gastronomik zenginlik hakkında bilgi verip, doğal güzelliklerini tanıtmakla kalmıyor, yöreye ait el sanatlarını yaşatmak için de destek veriyor.  Halk Eğitim Merkezlerini gezerek, oradaki atölyelerde çalışan kadınlar ile  işbirliği içerisine giriyor, satışlarına katkı sağlıyor.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti