Tren gelmiyor ama, turlar gelecek!

Doğu Ekspres tren turlarından artık Ardahan’da faydalanacak.

GÜNCEL 16.10.2023 12:24:00 0
Tren gelmiyor ama, turlar gelecek!

Doğu Ekspres tren turlarından artık Ardahan’da faydalanacak. Dünya’nın en güzel 4 tren rotasından biri seçilen Doğu Ekspresi, Ankara’dan başlayıp, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’dan geçerek Kars’a ulaşıyor. 

Kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak tercih ettiği Doğu Ekspres treni turları artık Ardahan’a kadar gelecek. Tur firmalarının programında Ardahan’da yer aldı. 

Ardahan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Ardahan Valiliğinin koordinasyonunda, hafta sonu turizm firmalarını Ardahan’da ağırladı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Dede’nin rehberliğinde firmalara, kentin turizm ve kültür destinasyonları, otel, konaklama ve kültürel etkinlikleri içeren tarihi gastronomi mekanları gezdirildi. 

Kaleler, kuleler şehri Ardahan’da Yalnızçam Kayak Merkezi ve buz tutan Çıldır Gölü kış turizmi açısından ön plana çıkıyor.

Ardahanlıların hayali olan Doğu Ekspres treninin son durağının Ardahan olması için büyük çaba sarf edilirken, turların Ardahan’a gelmesiyle birlikte kış turizminin canlanması ve kentin ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 

“Turizmci hemşehrimiz, Bürge Travel şirketin sahibi Önderhan Gültekin, Esprivado Turizm Şirketinden Kokartlı Rehber Aygül Kaya ile hazırlıklara başladık. Tur periyotları ve şehrimizin turizm ve kültür destinasyonları, otel konaklama ve kültürel etkinlikleri içeren tarihi gastronomi mekanlarını tek tek dolaşıyoruz. Şehrimize hareketlilik katacak birbirinden güzel projeler ile turizm kültür etkinlikleri ile dolu dolu bir sezon bizi bekliyor” denildi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!