Trafik Haftası kutlandı

Karayolları trafik güvenliği günü ve karayolu güvenlik haftası dolayısıyla program düzenlendi.

10.05.2019 09:41:46 0
Trafik Haftası kutlandı

Karayolları trafik güvenliği günü ve karayolu güvenlik haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Gençlik merkezinde düzenlenen programa Vali Mustafa Masatlı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Belediye Başkanı Faruk Demir, Vali Yardımcısı Salih Kalkan, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Kurum Müdürleri trafik te görev alan kolluk kuvvetleri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Masatlı, Trafik Haftasının, her yaştan hayatın içerisinde yer alan, cadde de, sokakta, hayatın her tarafında bulunan insanlarımızı çok yakından ilgilendirdiğini belirterek, ?Son yıllarda ülkemizin gelişmesi ve değişmesiyle birlikte yeni yollar yapıldı, yeni sokaklar açıldı, araç sayısı çok fazla arttı ve buna bağlı olarak belirli riskleri de toplum kendi içerisinde barındırmaya başladı. Artık çağın gerektirdiği her şeyi, her yönden kullanıyoruz. Tabi bunları kullanırken, caddelerde, sokaklarda yürürken, araba kullanırken bunu hayatı aksatmayacak veya başkalarına zarar vermeyecek şekilde yapmamız lazım. Özellikle son yıllarda şehir yollarının artması, araç sayılarının çoğalması, bazı riskleri ve bunun olumsuz sonuçlarını da ortaya çıkarmış durumda. Bizler, her şeyin insanla başladığı ve insanla devam ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Araçlarımızı kullanırken, eğer kurallara uygun kullanmazsak sonu facia oluyor, iyi bir yaya değilsek sonu feci oluyor, iyi bir sürücü değilsek sonucu yine facia oluyor. Örneğin yaya kulaklıkla yürümeye çalışıyor. Her yıl kulaklıkla müzik dinlerken veya telefonla konuşurken yüzlerce insanımızı kaybediyoruz. Veya arabanın direksiyonuna geçen herkes, bütün yolların kendisine ait olduğunu sanıyor. Ama aslında öyle değil, herkesin kurallara uyması gerekiyor. Uygunsuz yere park yapıyor, uygun olmayan yerde hız yapıyor ve sonuç itibariyle de toplum olarak hepimiz bunun acı sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyoruz. Bu vahim tablolar sonucu, her yıl binlerce insanımızı trafik kazalarında maalesef kaybediyoruz. Binlerce insanımız da sakat kalıyor. Tüm bu kazaların maddi kaybıda bir tarafa. Bütün bunları göz önünde tutarak İçişleri Bakanlığımız 2019 yılında, ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın´ sloganıyla yeni bir uygulama başlattı. Ülkemiz genelinde de bu uygulama çok rağbet gördü. İnsanlarımız bu kampanyanın içerisinde olabildiğince yer almaya başladılar. Bizler de bu kampanyayı ilimiz genelinde sonuna kadar devam ettireceğiz, bir farkındalık oluşturacağız. Trafik kurallarına uymamanın ne demek olduğunu ve sonuçlarının ne kadar ağır olacağını söylemeye çalışacağız. Şu unutulmamalıdır ki, her şoför, her sürücü, her yaya bu ülkenin her tarafında yaşama hakkına sahiptir? dedi.

Valinin konuşmasının ardından, yıl içerisinde görevlerinde başarı gösteren trafik şube ekiplerinde görev yapan Polis ve Jandarma personelini başarılarından dolayı tebrik ederek hediye verdi.

Öğrencilerin kompozisyon ve şiir okuduğu programdan hemen sonra Vali Mustafa Masatlı, beraberindekilerle beraber trafik güvenliği ile ilgili kurumlar tarafından açılan malzeme ve ekipmanların yer aldığı sergiyi gezdi.


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu