Torun: "Millet ekmek derdinde, bunlar ya kanal derdinde ya da suni gündem oluşturma peşinde"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Millet ekmek derdinde ama bunlar ya kanal derdinde ya da suni gündem oluşturma peşinde" dedi.

SİYASET 11.03.2021 17:43:17 0
Torun:

Ardahan´a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve berberindeki heyet Ardahan´da esnaf ziyareti yaparak sorunları dinledi. Daha sonra partiye geçen Torun, partisinin Ardahan İl Başkanlığında gazetecilere, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Hep birlikte yerelden genele iktidarı oluşturmak istiyoruz" diyen Torun, "Buna ülkemizin son derece ihtiyacı var. Tarihin bize yüklediği çok önemli bir görevimiz var. Hata yapma şansımız yok. Hep birlikte bunu başarmak zorundayız. Çünkü şu anda iktidarda olan tek adam yönetimi malum ülkemizi 19 yılda getirdiği nokta belli. Caddede vatandaşa uğradık. Görülüyor ki ekmek götürme derdindeyken bunların tek derdi iktidarda kalmak, saraylarında rahat yaşamak ve kendi menfaatlerine göre davranmaktır. Bu içinde bulunduğumuz durumdan kurtulmak mümkün ama bunlar tercihlerini hiçbir zaman halktan yana yapmadılar. Hep belli bir zümreden yana yaptılar. Ülkemizin her tarafı a güzel ve bunu değerlendirmek gerekir. Özellikle bu bölge hayvancılıkta Türkiye´yi besleyen bir bölge ve Türkiye´ye tek başına yetecek bir durumdaydı. Şimdi ise Tarım ve hayvancılık bitti, Tarım ürünlerinin bütününü ithal eder hale geldik, aynı şekilde et ithalatı da yapar hale geldik. Dünya pazarında ne teknolojide, ne sanayide, nede tarımda yer alabiliyoruz. Önümüze bir elektrikli araç prototipi koydular ama ortada bir şey yok ama Ay´a gitmek için hazırlıklara başladık. Onlar Ay´a gidiyorlar belki ama biz yaya bile gidemiyoruz. Her birimizin gerçekten ciddi sıkıntıları var. Ama bunlardan kurtulmak mümkün. Ülkemizin 5 temel sorunu bulunmakta ve biz bu 5 temel sorunu 4 ayaklı bir strateji ile çözeceğiz. Bunların en önemlisi demokrasi, hukuk ve özgürlük. Bir ülkede demokrasi yoksa, özgürlük yoksa bu sorunları çözemezsiniz. Demokrasinin olmadığı bir ülkeye dışarıdan kaynak gelmez. İnsanlar ekonomik olarak güvence sağlamadıkça yatırım yapmaz. Ve mutlaka bu birinci ayağı kuracağız" ifadelerini kullandı.

  Kanal İstanbul projesinin bir avuç insanı zengine etme, doğayı bozma ve ülkeyi stratejik açıdan ciddi hataya sürecek bir proje olduğunu savunan Torun, "Bu memleketin şu anda kanala ihtiyacı yok. Bu memleketin üretime ihtiyacı var, vatandaşın derdine derman olmaya ihtiyacı var. Ama Kanal İstanbul bir avuç insanı zengine etme, doğayı bozma ve ülkemizde stratejik açıdan ciddi hata oluşturacak bir proje. Millet ekmek derdinde ama bunlar ya kanal derdinde ya da suni gündem oluşturma peşinde. Ama hiç umutsuz olmayacağız. Umut daima var. Umut hepimiziz. Umut büyürse çözümde bulunur. Şu anda vatandaşımız çaresiz ve sorunlar yumağı içinde ama bütün bunların çözümü var. Asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz ve yitirmeyeceğiz. Ve ülkenin sorunlarını hep beraber değerlendirip çözeceğiz" dedi.

 Basın açıklamasına CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP İl Başkanı Yalçın Taştan ve bazı partililer katıldı. Torun, daha sonra Belediye Başkanı Faruk Demir´i makamında ziyaret ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.


1

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

2

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

3

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI

4

CHP Ardahan heyeti Hanak'ta vatandaşlarla buluştu

5

Seçim yasakları neler?