Toplum Destekli polislerden broşürlü sahte para uyarısı

Toplum Destekli Polis ekipleri, Sahte para, Çocuk güvenliği, Aile içi şiddete dur de, Polis para istemez konulu broşürü dağıttı

18.03.2021 13:45:24 0
Toplum Destekli polislerden broşürlü sahte para uyarısı

Bedrettin Şuay

Ardahan il Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik şube müdürlüğü ne bağlı ekipler Semt pazarı girişinde stant kurarak, vatandaşları sahte para, çocuk güvenliği, Aile içi şiddete dur de, dolandırıcılara karşı polis para istemez konulu broşürü dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi. Ardahan kapalı Semt pazarında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtan toplum destekli polis ekipleri, özellikle vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli polislik şube Müdürlüğüne bağlı ekipler,  yankesicilik ve dolandırıcılık hakkında bilinmesi gerekenler ve alınması gereken önlemlerin halk ile paylaşılması gerektiğini ifade ederek, Bilinçli bir toplum için uyulması gereken kurallara karşı çeşitli uyarılarda bulundu. "Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları ve esnafları sahte paralara karşıda bilgilendirdi.

Telefonla dolandırıcılığa karşı dikkatli ol

Ardahan il Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik şube müdürlüğü ne bağlı ekipler, telefonda kendini Polis, Asker, Savcı vb. gibi olarak tanıtıp size bir terör örgütüne üye olduğunuzu ve hesabınızın terör örgütleri tarafından kullanıldığını ve bu durumdan kurtulmak için verdikleri hesaba para yatırmanız gerektiğini söyleyenlere ve Telefon, para ödülü gibi şeylerin kazandığınızı belirterek, kimlik bilgilerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi isteyenlere inanmayınız yazılı broşürlerle bilgilendirme yaptı.

Çocuk güvenliği

Vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim öğretim hayat sürdürülmesi amacıyla Ardahan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube müdürlüğü tarafından ?çocuklar için temel güvenlik kuralları´ anlatan el broşürleri dağıttı. Polisler tarafından semt pazarı girişinde dağıtılan broşürleri alan vatandaşlar ise uygulamadan memnun oldular.

Aile içi şiddete dur de

Ekipler vatandaşlara, aile içi şiddet konusunda da uyarılarda bulunarak, Dağıtılan broşürlerde, aile içi şiddetin tanımı ve şiddete uğrayanların ne yapmaları gerektiği belirtildi. Vatandaşlara broşür verirken, bilgilendirme de yapan görevliler; kişinin, eşine, çocuklarına, anne ve babasına, kardeşlerine ve akrabalarına yönelik uyguladığı saldırgan davranışların aile içi şiddet olduğunu anlattı. Şiddetin fiziksel olduğu kadar cinsel, ekonomik ve psikolojik olabileceğini anlatan görevliler, vatandaşların bu tür bir baskıya maruz kalması durumunda, ALO, polis, 155 den destek alabileceğini kaydetti. Ekipler, pazarda vatandaşları sosyal mesafe ve maske takmaları konusunda da uyarıda bulundu.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak