Toplu taşıma araçları kapasitesi %50´nin altına düşüyor

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine corona virüsü salgını ile ilgili ek bir genelge daha gönderdi.

24.03.2020 10:54:54 0
Toplu taşıma araçları kapasitesi %50´nin altına düşüyor

ŞENOL KİRMAN

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine corona virüsü salgını ile ilgili ek bir genelge daha gönderdi. Genelde, İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50´si kadar yolcu taşıyacağı duyuruldu.

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer yaptığı açıklamada, ?İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında ilimize göndermiş olduğu genelgede, İl/ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50´si oranında yolcu kabul edecek. Araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirlerinden uzak mesafede olması gerektiği, dikkate alınmadığı takdirde cezai işlem uygulanacaktır.? dedi.

Başkan Özer,  ?Coronaviruse karşı koruyucu tedbirlerin alınmasını teminen yolcu taşımacılığı faaliyetleri kapsamında taşımacıların yapacakları seferlerde 65 yaş ve üzeri yolcuları taşımamaları, taşıma faaliyeti henüz gerçekleştirilmemiş olan 65 yas ve üzeri yolcuların varsa daha önce ödemiş oldukları ücretlerin iade edilmesi-Yolcu taşımacılığı faaliyeti yürüten firmaların, mola esnasında taşıt içerisinde dezenfektan işlemlerinin yapılması ile taşıta çıkmak, inmek, tutmak veya kol dayamak için yapılmış aparatların dezenfektanlarla temizlenmesi hususunda gerekenin yapılmasını önemle rica ederim? ifadelerini kullandı.


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı