TOKİ´den ev sahibi olmak isteyenlere fırsat

TOKİ, Ardahan dâhil 39 ili kapsayan projeyi açıkladı.

GÜNCEL 4.02.2021 14:48:43 0
TOKİ´den ev sahibi olmak isteyenlere fırsat

TOKİ, Ardahan dâhil 39 ili kapsayan projeyi açıkladı.

Basın İlan Kurumu aracılığıyla ihalenin detaylarını paylaşan kurum; 39 ilde dev faaliyet yürütecek. Ardahan´da 17 Şubat´ta konut ve işyerlerinin satışı için ihale düzenlenecek.

TOKİ 39 ili kapsayan dev projenin detaylarını Basın İlan Kurumu aracılığıyla duyurdu. 39 ilde düzenlenmesi planlanan ihalelerle birlikte ev ve dükkân sahibi olmak isteyen bireyler, hayallerine bir adım daha yaklaşacak. TOKİ, her yıl olduğu gibi bu yılda daire ve dükkân satışlarını devam ettiriyor. Geçtiğimiz yıl 10 bin adet konut satışı yapan devlet kurumu, bu yıl Ardahan´ında içinde bulunduğu 39 ili kapsayan dev ihale düzenleyecek.

TOKİ, İhale Takvimini Açıkladı

İhalelerin iki farklı kademe usulü ile yapılması planlanıyor. 16 Şubat ve 17 Şubat olmak üzere iki farklı gün boyunca ihaleler düzenlenecek. 2 gün içerisinde 145 konut, 57 iş yeri yeni sahiplerine kavuşmuş olacak. İhaleleri üstlenen bireylerin ödemesi gereken peşinatlar ise bölgeden bölgeye; hatta şehirden şehire farklılık gösteriyor. Yüzde 10 peşinat ödenmesi gereken yerler olduğu gibi en az yüzde 25 peşinat ödenmesi gereken yerler de bulunuyor. Her yıl düzenlenen ihalelerde şu ana kadar binlerce kişi ev sahibi oldu. Geçtiğimiz yıl, Türkiye genelinde düzenlenen ihalelerde tam 10 bin kişi daire sahibi olmuştu. Yeni yılın ilk günlerinde bir müjdeli haber daha geldi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı