Tohumlar görücüye çıktı

Tohumlar görücüye çıktı

6.04.2021 12:13:06 0
Tohumlar görücüye çıktı

Bedrettin Şuay

Ardahan´da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte fasulye, domates, salatalık ve benzeri sebzelerin tohumları satışa çıktı. Baharın gelmesiyle birlikte meyve ve sebze tohumları tezgâhlardaki yerini almasıyla vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Ardahan´da hemen herkesin kapısının önünde bostan ekmesi bazı vatandaşların bostan tohumu getirip satarak ekmeğini kazanmasına ortam hazırlıyor. Paketi 5 liradan satılan domates, biber, salatalık, fasulye tarzı sebzelerin çok ekildiği Ardahan´da bostan ekimi ile birlikte tezgâhlar bu sebzelerin tohumlarıyla dolup taştı.

Ardahan´da bostanlık tohum satışı yapan Esnaflar, her sene bostan mevsimi gelmesiyle birlikte meyve ve sebze tohumlarını sattığını belirterek, Hemen hemen her çeşit sebze tohumlarını satıyoruz, son yıllarda satışların iyi gittiğini ve bundan oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Satışlarının çok iyi olduğunu dile getiren Esnaflar, "Tohumlarımızı toptan ve perakende şeklinde de satıyoruz. Reyhan, tere otu, marul, maydanoz, biber, domates, ay çiçeği, fasulye başta olmak üzere birçok ürünün tohumunu satıyorum. Vatandaşlar geçmişe nazaran oldukça fazla tohum alıyor, Yüzde 70-80 gibi bir artış var. Dedi. Bostanlık tohum alan vatandaşlar ise kendi arazilerine ailesinin ihtiyacını karşılayacak şekilde kurdukları bostanlık ve seralarda her çeşit sebze yetiştirdiklerini dile getirdiler.

 

 

 


1

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

2

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

3

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı

4

İndirimli yabancı dil eğitimi için protokol imzaladı

5

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı