Tohum satışları arttı

Ardahan’da vatandaşların tohumlara olan ilgisi arttı

GÜNCEL 18.05.2023 13:46:00 0
Tohum satışları arttı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da Baharın gelmesiyle ile meyve ve sebze tohumlarının tezgâhlarda yerini almayasıyla birlikte  vatandaşlar, kendi  bahçelerine ekmek için tohumlara oldukça ilgi gösteriyor.

Ardahan’da hemen herkesin kapısının önünde bostan ekmesi bazı vatandaşların bostan tohumu getirip satarak ekmeğini kazanmasına ortam hazırlıyor. Paketi 20 ila 25 liradan satılan domates, biber, salatalık, fasulye tarzı sebzelerin çok ekildiği görülüyor.

Ardahan’da bostanlık tohum satışı yapan Ercan Demirbaş, her sene bostan mevsiminin gelmesiyle birlikte meyve ve sebze tohumlarını sattığını belirterek, Hemen hemen her çeşit sebze tohumlarını sattıklarını ve, satışlarının Nisan ve Mayıs aylarında iyi olduğunu dile getirdi.

Demirbaş, Reyhan, tere otu, marul, maydanoz, biber, domates, ay çiçeği, fasulye başta olmak üzere birçok ürünün tohumunu sattığını belirterek, Tohum fiyatlarında geçen yıla oranla Yüzde 70-80 gibi bir artış var. Bostanlık tohum alan vatandaşlar ise kendi arazilerine ailesinin ihtiyacını karşılayacak şekilde kurdukları bostanlık ve seralarda her çeşit sebze yetiştirdiklerini dile getirdi.

 

 


1

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE YAŞANAN KANUNSUZLUKLAR İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

2

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

3

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

4

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

5

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR