TEKSTİL FABRİKASINDA SONDAKİKA GELİŞMELER

Ardahan´da açılması planlanan tekstil fabrikası hakkındaki son gelişmeler kafaları karıştırdı.

GÜNCEL 28.01.2021 15:37:49 0
TEKSTİL FABRİKASINDA SONDAKİKA GELİŞMELER

Ardahan´da açılması planlanan tekstil fabrikası hakkındaki son gelişmeler kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz yıl Ardahan Belediyesinin koordinatörlüğünde kentte ilk etap da 300 kişinin istihdam edileceği duyurulan tekstil atölyesi ile ilgili arsa tahsisi ve fabrika yerleşkesinin temeli atılmış kısa sürede ise fabrika binası fiziki olarak tamamlanarak 2021 yılının başlarında açılacağı açıklamaları yapılmıştı.

Gelinen son durumda ise binaları yapılan ve yatırımcılar ile anlaşmaya varıldığı söylenen tekstil fabrikasında bazı sorunlar yaşandığı ortaya çıktı. Bu sorunların en başında gelen ise  arsa ve binanın hibe olarak kurulan Kadın kooperatifine devredildiği açıklanmıştı. Kadın istihdamına şehrimizde büyük katkı sunacağından dolayı açıklamalar kamuoyu tarafından olumlu karşılanmıştı.

İşsizlik sorunun hat safhada olduğu Ardahan´da fabrika açılışını dört gözle bekleyen vatandaşlar sosyal medya ve bazı internet haber sitelerinde çıkan açıklamalar ise kafa karışıklığına yol açtı. Bu haberlerde fabrika ile ilgili arsa tahsisi ve hisse paylaşımında netlik olmadığı gibi bu fabrikayı işleteceği açıklanan Ardahanlı iş adamı Sefa Akbulut tarafından hizmete sokulacağı duyurulmuşken, son gelen bilgilerde ise Ardahan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Badem´in akrabası olan Taner Badem´in buraya talipli olduğu ve Belediye ile bu konuda görüşmeler yapıldığı bilgisine ulaştık.

Konu hakkında gazetemizin yaptığı araştırmada ilk önce adı geçen Sefa Akbulut ile görüşerek gelişmeler hakkında kendisinden bilgi edindik. Akbulut konu hakkında gazetemiz müdürü Barış Bilgin´e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ?İlimize yatırım yapmak için belediyenin girişimleri sonucu şehrimizde kurulması planlanan tekstil fabrikası için yaptığımız görüşmeler halen devam ediyor. Biz firma olarak yapacağımız bu yatırımda ileride sorun çıkmaması için her türlü yasal prosedürün eksiksiz olmasına uğraşıyoruz. Bu nedenle açılışımız planlan zamanın biraz ilerisinde olacak. Önümüzdeki hafta içinde bu sözleşmeleri yapıp eksiklikleri gidermek için Ardahan´da olacağız umut ediyorum ki kısa sürede bu işletme faaliyete geçecek ve şehrimizde iş yapmaya başlayacağız? açıklamasında bulundu.

Kamuoyunda çıkan bazı gelişmeler hakkındaki sorularımıza da cevap veren Sefa Akbulut, ?Sosyal medya ve bazı yerel internet sitelerinde çıkan haberleri bende gördüm. Açılacak Tekstil Fabrikası için bazı Ardahanlı iş adamlarının da burası ile ilgilendiğini biliyorum. Amacımız burada kimin açacağı değil bu fabrikanın biran önce açılması ve sağlam temeller üzerinde ileriye dönük bir yatırım olmasıdır? dedi.

Öte yandan tekstil fabrikası ile ilgili adı geçen Taner Badem ile yaptığımız görüşmede ise fabrika ile ilgili Belediye başkanı ve bazı aracıların kendisine ulaştığı burası ile ilgili ön bir görüşme yapıldığı bilgisini doğrulayarak, herhangi bir gelişme olduğu takdirde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.


1

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti

2

40 bin TL maaşla çoban bulunmuyor

3

Vali Çiçek, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sektör temsilcilerini ağırladı

4

Ardahan'da İl Genel Meclis Başkanı seçildi

5

Tohumluk soğan 100 TL den satışa çıktı