Teknolojiyi Üretebilmemiz İçin İyi Kullanmamız Lazım"

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, "Hayalini gerçekleştirmek için kendine inanan gençler yaratabilirsek o zaman 2023, 2050 hedeflerinde çok daha iyi bir Türkiye ile karşılaşmış oluruz diye düşünüyorum.

GÜNCEL 14.03.2018 00:50:04 0
Teknolojiyi Üretebilmemiz İçin İyi Kullanmamız Lazım

         Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, "Hayalini gerçekleştirmek için kendine inanan gençler yaratabilirsek o zaman 2023, 2050 hedeflerinde çok daha iyi bir Türkiye ile karşılaşmış oluruz diye düşünüyorum." dedi.

          Hazır, Ardahan Yalnızçam Kayak Tesislerinde Ardahan, Kars ve Erzurum´dan gelen ve dernekten eğitim desteği alan gönüllü 20 gençle değerlendirme toplantısına katıldı. Hazır, çalışmalarıyla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

          Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında 1,5 yıldır Ardahan, Kars ve Erzurum´da gençlerin kapasitelerini geliştirmeye yönelik eğitim desteği verildiğini anlatan Hazır, laboratuvar imkanlarını bölgelere götürerek bilgisayar ve kodlama eğitimleri verdiklerini söyledi.

          Dünyanın artık teknolojiyi üretenler dünyası olduğuna işaret eden Hazır, bu nedenle Türkiye´de gençlerin bu alanda ufkunu açması ve hayalini kurması için yardımcı olduklarını dile getirdi.

          Teknolojiyi üretebilmek için de eğitimin geliştirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Hazır, şunları kaydetti:

          "Küreselleşmiş dünya artık teknolojiyi üretenler ve tüketenler dünyası haline gelmiştir. Türkiye´nin dünyanın ilk on ekonomisi arasına girme gibi bir hedefi var. O hedefin gerçekleşmesinin yolu, üreten bir toplum olmaktan geçiyor. Üretebilmek için de gençlerin hayal kurmasını teşvik etmemiz lazım. Üniversitelerde görüyorum, hayali olmayan gençlerle karşılaşıyorum. Bir ülkede gençlerin hayali yoksa geleceğimiz tehlikede demektir."


1

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

2

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

3

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

4

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

5

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı