TEHDİT DEVAM EDİYOR, TEDBİRLERE UYALIM!

Ardahan´da kısıtlama sonrası yoğunluk

1.03.2021 15:20:12 0
TEHDİT DEVAM EDİYOR, TEDBİRLERE UYALIM!

ŞENOL KİRMAN

Korona virüs vakalarının yükseldiği Ardahan´da, haftanın ilk günü sokaklar doldu taştı.

Yüksek riskli il kategorisindeki Ardahan´da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte kent merkezinde yoğunluk yaşandı.

Sağlık Bakanlığının paylaşımında vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok artan iller arasında Ardahan 15. sırada yer aldı. Her 100 bin kişide vaka sayı Ardahan´da 65.63´ten 88.39´a yükseldi. Buna rağmen kentte haftanın ilk iş günü yoğunluk yaşandı. Banka önlerinde uzun kuyruklar oluşurken, araç ve yaya trafiğinde artış dikkat çekti. Ekipler caddeler gezerek sık sık sosyal mesafe, maske kurallarını hatırlattı. 

Hafta sonu kısıtlamasının ardından hafta içi yoğunluk oluştuğuna dikkat çeken bir vatandaş, ?İnsanlar yan yana, kol kola, sıkı sıkıya geziyor. Yetkililer o kadar uyarıyor. Haberlerde söylüyor. Vatandaş yine aldırış etmiyor. Bu da çok tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Daha önce tedbirler alındı. Vaka sayısı azaldı. Yine gevşemeye başladı. Vatandaş kurallara uymuyor. Korona virüste artış oluyor. Ardahan´ın yüksek riskli iller arasında yer alması normale dönmeyi biraz daha etkiler. Sıkı tedbirler alınması gerekiyor. Bu halkın kötülüğü için değil halkın sağlığı için" diye konuştu.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR