TAYFUN UZUNKAYA: "HEDEFİMİZ, ŞEHRİMİZİ İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİP BAŞARIYI EN ÜST SEVİYEDE BİTİRMEK”

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Serhat Ardahanpsor, yeni sezon hazırlıklarını şampiyonluk hedefiyle sürdürüyor.

SPOR 18.08.2022 13:46:00 0
TAYFUN UZUNKAYA:

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Serhat Ardahanpsor, yeni sezon hazırlıklarını şampiyonluk hedefiyle sürdürüyor.

Bölgesel Amatör Lig'de birbirinden önemli transferlere imza atan Serhat Ardahanspor, 2022-2023 sezonunun başlamasına az bir zaman kala antrenmanlarına devam ediyor. 5 Ağustos'ta sahaya inen Serhat Ardahanspor, yeni sezona ve Türkiye Ziraat Kupası’na iddialı hazırlanıyor.

Serhat Ardahan Spor’un Teknik Direktörü Tayfun Uzunkaya, “Bizim hedefimiz var, biz şampiyonluk için geldik buraya, şampiyon olacak bir takım için mücadele ediyoruz. Bizim amacımız şehri iyi temsil etmek, Serhat Ardahan spor’a yakışır centilmence bir futbol oynamak, şehrimizi iyi şekilde temsil edip başarıyı en üst seviyede bitirmek” dedi.

“BAŞARILI OLMAK İSTİYORSANIZ ALTYAPIYA ÖNEM VERMELİSİNİZ”

Sezon hazırlıklarını titizlikle sürdüren, kıt kanat imkanlarla mücadele verdiklerini açıklayan Serhat Ardahan Spor’un profesyonel hocası Tayfun Uzunkaya, şunları söyledi:

“Serhat Ardahan Spor’un teknik direktörü olduğum için çok mutluyum. Başkanımız ve yönetim kuruluna, Ardahan camiasına Ardahan halkına çok teşekkür ederim. Bizim amacımız bu sene Ardahan’da Serhat Ardahan Spor’u profesyonelleştirmek, alt yapısından tutun bütün diğer kategorilere A takıma kadar profesyonel bir yapı profesyonel bir başlangıç düşünerek biz Ardahan’a geldik. Ardahan benim şehrim yıllardır profesyonel lig görmemiş tabi şartlar çok zor olsa da biz bunun üstesinden geleceğimize, yönetim, taraftar, halk hep beraber bunu birlik ve beraberlikle başaracağımıza inanıyorum. Tabi bunlar uzun bir süreç normalde bir takımı hazırlamak bir takımı profesyonel lige çıkarmak çok kolay değil bunun için maddiyat lazım, alt yapı lazım, alttan gelen oyuncu lazım. Bunları yapmak çok da kolay değil ama biz bir başlangıç yapalım dedik. Yönetimsel olarak işleyiş olarak bunları yaparsak bunları başarırsak sonu artık bizim takımımızın performansına, yöneticilerimizin ve halkımızın desteğine kalıyor.  

“HALKIN DESTEĞİ ÖNEMLİDİR”

Türkiye’deki futbol artık zor şartlarda yönetimsel olarak oyuncu olarak maddiyata dayandığı için alt yapılarımız Anadolu takımlarında özellikle doğu takımlarındaki takımların altyapısının olmaması bu takımların A takım seviyesinde oyuncu yetiştirme, öz kaynak, alttan gelen oyuncu yetiştirememesinden dolayı transfer politikasına girmiştir. Anadolu da ki takımlarımız bu transfer politikasına girdiği içinde takımlar hep yanlış para harcayarak ne profesyonelliğe çıkabiliyor ne de başarı elde edebiliyor. Onun için tabi ki bizim amacımız ilk etapta sıfırdan başlamak nasıl sıfırdan başlamak; biz bir defa en alttan başlıyoruz temeli sağlam atalım düşünce, mantalite, oyuncu transferi, alt yapı yönetim, yönetimsel para kaynağı, halkın destek olması, halkın takımı sabırla benimsemesi bunların hepsi önemli noktalar. Bunlar olmadan bir takımın hemen direkt marketten şunu alayım profesyonel lige çıkayım diye mümkünatı yok.

“BAL LİGİ ANADOLU DA TAKIMLAR İÇİN İNANILMAZ DERECEDE ZOR BİR LİG”

Çok iyi paralar harcayıp profesyonel lige çıkamadığınızda olur biliyorsunuz günümüzde çok iyi para harcayan takımlar var ama lig de başarısız oluyor. Tabi ki yönetim ve antrenör oyuncu grubunun bir hedefi vardır bizimde bir hedefimiz iyi bir takım yapmak ekonomik şartlarda en uygun rakamlara iyi bir takım yapmak iyi futbol oynamak Ardahan’ı iyi temsil etmek, Serhat Ardahan’ı iyi temsil etmek, yöneticilerimizi taraftarlarımızı halkımızı iyi şekilde temsil etmek bizim amacımız bu zaten bizim gelme nedenlerimizden bir tanesi de bu tabi ki bana bu teklif geldiği zaman Ardahan’ın doğudaki bir BAL liginin ne kadar zor olduğunu bu ligin inanılmaz şartlarda geçtiğini bilerek kolumuzu değil kafamızı, gövdemizi koyduk. Sağ olsun yöneticilerimiz de bize güvenerek hep beraber destek olarak birbirimize kenetlenerek biz bu zor yoldan hep beraber çıkacağımıza inanıyorum.

Benim sadece istediğim biz tabi ki İç Anadolu’dan Batıdan Doğuya oyuncu getirirken inanın çok zorlanıyoruz, çünkü Doğudaki oyuncu eğer 5 lira istiyorsa Batıdan, İç Anadolu’dan getirdiğin zaman sizden iki katı istiyor bu ne oluyor maliyet olarak size yük oluyor bu maliyet yükseldiği zaman da yönetimsel olarak sıkıntılar yaşıyorsunuz. Oyuncunun barınması yatması kalkması transfer taksiti vs. inanılmaz rakamlar dönüyor onun için bir şehrin komple şehri temsil eden takıma komple bence yönetimsel olarak vali, belediye başkanı, diğer kurumlar halk ve iş adamları bunların hepsinin destek olması lazım. Bir iki kişi ile hayatta dönecek bir olay değil bunlar çok kolay işler değil çünkü bakın bir oyuncunun konaklaması transfer işlemleri deplasman maçları zaten TFF’nin yardımları belli, çok büyük rakamlar yok hatta hiç yok diyelim. BAL takımı unutulmuş bir lig bence, onun için BAL ligi Anadolu da takımlar için inanılmaz derecede zor bir lig, bizim amacımız burada ben ekibimle birlikte geldiğim zaman yöneticilerimize ve Serhat Ardahan şehrine halkımıza inanın şunu söylüyorum.

Tabi ki bizim hedefimiz var, biz şampiyonluk için geldik buraya şampiyon olacak bir takım için mücadele ediyoruz. Bizim amacımız şehri iyi temsil etmek, Serhat Ardahan spor’a yakışır centilmence bir futbol oynamak, şehrimizi iyi temsil edip başarıyı en üst seviyede bitirmek. Tabi ki karakterli oyuncu gurubu bizim için çok önemli, biz transfer yaparken getirdiğimiz oyuncuların hepsi çok karakterli oyuncular. Biz önce burada şehrimizi iyi temsil edip karakterli oyuncularla yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunun içinde şehrimizin, Halkımızın, yöneticilerimizin, bütün Ardahanlı iş adamlarının kesinlikle ve kesinlikle bizlere destek olması lazım. Gencecik çocuklarımız burada Serhat Ardahan Spor’u, Şehrimizi temsil edecek. Bu konuda sadece yöneticiler, Başkan yalnız kalmaması lazım kolay değil bunlar.

Bir Ardahanlı olarak bir teknik direktör olarak geçmişimde profesyonel futbol oynamış biri olarak çok zor şartlara geldiğimizi biz biliyoruz ekibimiz olarak. Fakat buradan yine söylüyorum, spor kamuoyuna da söylüyorum yani bu liglerin çok zor olduğunu bütün çalışan antrenör arkadaşlarım biliyor, futbolcu kardeşlerimde biliyor zor şartları. Çünkü geçmişte çok yaşanmış, futbolcuların anlaşmış oldukları paraların çoğunun alamadıkları, kulüplerde kaldığı ve bu paralar yüzünden Anadolu’daki diğer takımlara veya bir yere transfer yaparken çok korkulu bir şekilde; biz paramızı alamayacağız, biz bu takıma gitmeyiz, biz buna gitmeyiz diye bir sürü söylentiler var ve bunlarda gerçek. Bu çocuklar paralarını alamamışlar. Ama biz şunu yapıyoruz ben geldiğimde yöneticilere çok teşekkür ederim, hocam transferleri siz yapın dediler. Ben transfer yaparken oyunculara sadece verebileceğimiz rakamları söylüyorum. Diyorum ki arkadaşlar size verebileceğimiz rakam bu 3 lira değil bir lira ama paranızı alacaksınız. Bu konuda biz yönetimsel olarak camia olarak çok şeffaf şekilde davranıyoruz. Genç bir takımız genç bir kadro kuruyoruz, karakterli bir takım kuruyoruz.

Biz bu yola bütün yöneticiler, halk, iş adamları, şehir olarak biz herkesin kenetlenmesini bizlere destek olmasını ve bizleri yalnız bırakmaması için herkesi çağırıyor davet ediyorum. Biz sonuçta Serhat Ardahan Spor’u temsil ediyoruz. Bir Vali şehri temsil ediyor, bir Belediye başkanı şehri temsil ediyor, diğer kurumlar şehri temsil ediyor bir Serhat Ardahan Spor kulübü de takımı sahaya çıktığı zaman yada deplasmana gittiği zaman Serhat Ardahan şehrini temsil ediyor. Bu konuda duyarlı olmamız lazım. Ben profesyonel takımlarda oynadığım zaman ya da şehir takımlarında oynadığım zaman o semtin taraftarı, Belediyesi, Valisi, Kaymakamı destek oluyordu halkı destek oluyordu. Onlar da bizimle yatıp bizimle kalkıyorlardı. Serhat Ardahan sporun taraftarı camiası gerçekten duyarlı, bizler duygusal insanlarız onun için ben rica ediyorum bütün camiaya rica ediyorum, bütün iş adamlarına rica ediyorum hep beraber olalım birbirimize destek olalım ligin sonunda şampiyonluk olsun. Her şey Serhat Ardahan Spor için. Hepinize teşekkür ederim.”


1

Ardahan’da 2024’ün ilk 4 ayında 876 asayiş olayı meydana geldi

2

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi

3

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

4

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

5

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı