Tavan Fiyat belirlenmesini İstiyoruz?

Ardahanlı besiciler, saman satıcılarına tepkili

GÜNCEL 5.08.2021 14:37:26 0
Tavan Fiyat belirlenmesini İstiyoruz?

Bedrettin Şuay

Ardahan´da Kuraklık nedeniyle ot ve saman ihtiyaçlarını farklı kentlerden karşılamak zorunda kalan Ardahanlı besiciler, saman satıcılarının fiyatları kendi kafalarına göre belirlemelerine tepki göstererek, Ardahan Belediyesinin bu işe bir çözüm bulmasını istediler.

Ardahan´da bu yıl yaşanan kuraklık ve mevsiminde yağmurun yağmaması, ot ve saman sıkıntısının yaşanmasını beraberinde getirdiğini dile getiren Ardahanlı besiciler, hayvancılığın en fazla yapıldığı kentlerden olan Ardahan´a başka illerden getirilen saman, ot ve yemleri getiren tüccarlar; fiyatları kendi isteklerine göre belirlediklerini bu nedenle Ardahanlı besiciler tepki göstererek yetkililerin tavan fiyat belirlemesini istediler.

Ardahan´da yağmurların mevsiminde yağmaması ve korona virüs salgını nedeniyle bu sıkıntıların bu yıl daha arttığını kaydeden besiciler, Biz bir yandan artan saman ve ot fiyatlarıyla cebelleşirken, her şeye zam gelmesi bizi ekonomik olarak bitirdi. Öte yandan iş fırsatçıları mağdur olan bizim gibi çiftçilere istedikleri fiyattan gelişi güzel satış yapıyorlar ifadelerini kullandılar.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak