Tatlıcı esnafının ?Tadı´ kalmadı

Tatlıcı esnafının ?Tadı´ kalmadı

GÜNCEL 11.05.2021 10:49:06 0
Tatlıcı esnafının ?Tadı´ kalmadı

Bedrettin Şuay

Ramazan Bayramı´na yaklaştığımız bu günlerde sokağa çıkma yasağından muaf tutulan tatlıcılar dükkânlarında bayram hazırlıklarına başladı. Bayramların vazgeçilmezi olan tatlılar tezgâhlarda yerini alırken, ?sokağa çıkma´ yasağından dolayı diğer sektörlerde olduğu gibi tatlıcı esnafı da zor günler geçiriyor. Satışların durma noktasına geldiğini vurgulayan esnaflar, tatlarının kalmadığını dile getirdi.

Salgından dolayı bayram ziyaretleri uygun görülmezken hem de sokağa çıkma kısıtlaması tatlıcıları bu yıl da vurdu. Bayram´da ve bayram öncesi satışların artacağını düşünmediğini söyleyen Pastane işletmecisi Adil Özer, ?satışlar hiç beklediğimiz gibi olmadı, daha da kötüye gidiyor. Pandemiden dolayı sokağa çıkma yasağı olduğu için satış olmuyor. Kendi müşterilerimiz var bayram için onlar arayıp sipariş veriyor. Yani bu Bayram´da satışların olacağından ümidimiz yok dedi.

Ardahan´da esnaflık yapan Adil Özer, eski bayramların kalmadığını belirterek, satışların durgun geçeceğini tahmin ettiğini söyledi. Özer, yasaklardan dolayı eski bayramlar kalmadı. Sınırlamadan dolayı sabah 10.00´dan akşam 17.00´e kadar hizmet veriyoruz. İşlerimiz çok düştü. Dükkânları açmakta, açmamakta dert oldu. Bizde kendimizce ayakta durmaya çalışıyoruz. Eski işlerimiz kalmadı, şu dönemde yapabileceğimiz tek şey çabalamak ve ayakta durmaya çalışmak olacak. Bayram öncesi satışlar geçen seneki gibi durgun geçecek. Dedi.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti