TAŞTAN: ?PROJE ODAKLI ÇALIŞMAYI ÖNEMSİYORUZ?

Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan gazetemizi ziyaret ederek, yeni yönetim ve isim değişikliğinin hayırlı olmasını diledi.

2.11.2020 14:01:54 0
TAŞTAN: ?PROJE ODAKLI ÇALIŞMAYI ÖNEMSİYORUZ?

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan gazetemizi ziyaret ederek, yeni yönetim ve isim değişikliğinin hayırlı olmasını diledi.

Basın gücünün Ardahan´da önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Taştan, ?Sizler etkin basın kuruluşlarından birisiniz. Memleketin faydasına gördüğünüz iyi şeyleri ve eleştirileri yazarak samimiyet içerisinde faydalı bir habercilik yapacağınıza inanıyorum. Yeni yönetim ve isim değişikliğinin hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Pandemi sürecinde Ardahan Kent Konseyi´nin çalışmaları ile ilgili bilgiler de veren Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan, Ardahan Kent Konseyi olarak proje odaklı çalışmayı önemsediklerini ve bu çalışmaların Kent Konseyleri açısından bir ilk olduğunu söyledi.

Tüm dünyanın ağır bir pandemi dönemi geçirdiğini bu anlamda sivil toplum örgütlerinin artık güncel salgın sürecine uygun çalışmalara ayak uydurmak zorunda olduğunu aktaran Başkan Taştan sözlerini şöyle sürdürdü;

?Pandemi var diye sivil toplum örgütlerinin aktif olmaması sivil toplumun gücünü azaltmakta. Biz bunu bilincindeyiz, tam da bu noktada Avrupa Birliği sivil Düşün programını pandemi dönemine uygun özel bir çağrısına başvurmuştuk, Biz Bizle Güçlüyüz Ardahan diye. Bu çalışmamız onaylandı. Çalışma kapsamında pandemide evde kal sürecinde şiddete maruz kalan kadınların öncelikli olarak kanun haklarının ve iletişim mekanizmalarının bilinmesine yönelik uzamanlar tarafından hazırlanmış videolar oluşturdu. Yine evde kal sürecinde psikolojik olarak en çok çocuklar etkilendi. Onlarında hem öğretici hem de eğlendirici olan unutulmaya yüz tutmuş yerel olmamızda yine video aracılığıyla çocuklarımıza ulaştırdı. Hem de hocalarımız, doktorlarımız pandemi sürecinde psikolojik olarak etkilenen çocukların ailelerinin ne yapması gerektiği ile ilgili yine bir video hazırladık. Bu çalışmalar örnek teşkil eden çalışmalardır. Biz sosyal medya ve youtube aracılığıyla ve gazete ilanları ile billboard bilgilendirmeleriyle beraber videolarımız Ardahan merkezde toplamda 12 bin kişiye ulaştı. Yani bu 12 bin kişi videolarımızı izleme fırsatı buldu. Bu sayı bizim hedeflediğimiz sayının çok üstünde.  Bu konuda insanlarımıza ulaşabildiysek ne mutlu bize. Bu projeler Kent Konseyleri açısından alternatif bütçe oluşturmaya yönelik bir kaynak oluyor. Bu bütçemizin toplam maliyeti 33 bin liraydı. Bu bütçenin tamamı Avrupa Birliği Sivil Düşün programı tarafından karşılandı. Yine aynı program kapsamında yerelde sivil topluma ve engelli bireylere yönelik çalışmalarımız olacak ve değerlendirme sürecinde olan projemiz var. Biz proje odaklı çalışmayı önemsiyoruz. Bu noktada proje odaklı çalışıyoruz. Bundan sonra ki kalan süremizde de görev süremizde de bu şekilde devam edeceğiz. Ardahan Kent Konseyi yerelde bu tarz çalışmaları yaparken ulusal anlamda da Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu üyesi olması nedeniyle hem kentimizin tanıtılmasına katkıda bulunuyoruz hem de kentimizin öncelikli sorunlarını tartışıp diğer platformlarda da tartışma ve konuşma fırsatı buluyoruz. Hem de iyi örnekleri ve iyi modelleri alıp yerelde uygulama noktasında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Proje odaklı çalışmalarımız kent konseyleri açısından bir ilktir. Bütün Kent Konseyleri bizi örnek alarak bizleri arıyor, fikir alışverişinde bulunuyorlar. Örnek olmak bizim için sevindirici bir durum. Bu anlamda arkadaşlarımızla beraber görev süremiz boyunca çalışmalarımızı devam ettireceğiz? şeklinde konuştu.  


1

Damal mesire alanında temizlik çalışması

2

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

3

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

4

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

5

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği