TASARRUF İÇİN BAKIM ŞART

Ardahan ve Artvin’de kombi servisi hizmeti veren Yener Kâhya, kombilerin bakımının mutlaka yaptırılması gerektiğini belirterek, tasarruf için bakımın önemli olduğunu söyledi.

GÜNCEL 23.09.2021 10:48:00 0
TASARRUF İÇİN BAKIM ŞART

HABER: ŞENOL KİRMAN

Kombi bakım ve tamir ustaları yılda en az bir kez yapılması gereken periyodik doğalgaz ve kombi bakımını henüz yaptırmamış olanları uyarıyor.

Ardahan ve Artvin’de kombi servisi hizmeti veren Yener Kâhya, kombilerin bakımının mutlaka yaptırılması gerektiğini belirterek, tasarruf için bakımın önemli olduğunu söyledi.
Kombi bakımlarının aslında kış gelmeden yaptırılması gerektiğine dikkat çeken Kâhya şu bilgileri verdi; “Kışın kapıya dayandığı bu günlerde kış girmeden yapılan kombi bakımları yakıt tüketimini azaltmaktadır. Biz normalde müşterilerimize kombi bakımlarının yetkili servisler tarafından yaz aylarında yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü kış aylarında hem yoğunluk artıyor, hem de vatandaşlara zamanında yardımcı olamayabiliyoruz. Vatandaşlarımız yaz aylarında kombi bakımlarını yaptırırlarsa hem sıcak hem de güvenli bir kış geçirebilirler. Kışa girmeden yaptırılacak baca temizliği, kombi bakımı, petek temizliği ve basit önlemler sayesinde daha az doğalgaz tüketerek ısınmak ve böylece doğalgaz faturalarında indirimin üstüne biraz daha tasarruf etmek mümkün” dedi.

Her işte olduğu gibi kombi bakımında da işin ehli ve yetkililerden destek alınmasını ifade eden Kâhya, “Kombi bakımlarını sadece ‘Gaz Yakıcı Cihaza Müdahale´ belgesi yetkili servislere yaptırılmalı. İşlerde daha sonra problem yaşanmaması için bu belgeye sahip yetkililer ile çalışılması gerekiyor. Önceden soba zehirlenmelerinde olduğu gibi gazda patlaya bilen tehlikeli bir madde, onun için vatandaşlar kendileri müdahale etmemeleri gerekiyor. Kombi üreticileri periyodik bakımda 6 aylık aralıkları öneriyorlar ancak yıl da 1 kez de kombinizin bakımını yaptırmanız sağlık ve güvenli kış geçirmeniz için yeterli olacaktır” diye konuştu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı