Tarlalar sürülmeye başladı

Tarlalar sürülmeye başladı

GÜNCEL 18.04.2021 10:11:20 0
Tarlalar sürülmeye başladı

Bedrettin Şuay

Kışın uzun geçtiği Ardahan´da çiftçiler, Nisan ayının ortasında tarlalarını sürmeye başladı. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçiler de tarlalarını sürüp, ekin ekimi için ilk hazırlıklarını yapmak için tarlarının yolunu tuttu. Tarlalarını sürmeye başlayan çiftçiler, bir taraftan tarla sürerken, diğer taraftan da ekimlerini yapıyor.

Havaların Nisan ayında olmasına rağmen tam anlamıyla ısınmadığını ifade eden çiftçiler, ?Ardahan´da kış uzun ve zor geçiyor. Bizde gördüğünüz gibi ekinlerimizi ekmeye başladık. Ancak zaman zaman yağmur ve rüzgar işlerimizi aksatıyor. İnşallah artık don olmaz. Çünkü havalar tam anlamıyla ısınmadı, sabah erken saatlerde ve akşam soğuk oluyor? dediler.

Ardahan´da yaz ayının kısa olduğuna dikkat çeken çiftçiler, ?Kış uzun, yaz kısa, her şeyimizi 3 aya sığdırıyoruz. Ekim, bakım ve mahsul toplama 3 ayda yapılıyor. Yani Ardahan´da çiftçilik de zor. Zor koşullarda çiftçilik yapmaya devam ediyoruz. Bu şartlarda bu memlekette çiftçilik yapıyoruz? dediler.

Ardahan´da halen dağlarda kar olduğunu hatırlatan çiftçiler, ?Ekinlerimizi ekiyoruz, ancak bizim korkumuz don, inşallah don olmaz, çünkü don olunca mahsullerimiz yanıyor, soğuk vuruyor. Nisan ayında batıda çiftçiler ikinci mahsulü ekiyor, biz burada don vuracak diye korkuyoruz. Dedi.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI