TARİH KOKAN ASIRLIK YAPILAR MİLLET BAHÇESİYLE GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Aziziye Kışlası´nın millet bahçesine dönüştürülmesi ile tarih kokan asırlık binalar gün yüzüne çıkıyor.

ÇEVRE 6.09.2021 13:44:51 0
TARİH KOKAN ASIRLIK YAPILAR MİLLET BAHÇESİYLE GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

ŞENOL KİRMAN

Aziziye Kışlası´nın millet bahçesine dönüştürülmesi ile tarih kokan asırlık binalar gün yüzüne çıkıyor.

Ardahan Aziziye Kışlası yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Millet Bahçesine dönüştürülecek. Aziziye Kışlası´nın Millet Bahçesine dönüştürülmesi projesi kapsamında, tarihi yapıların yer aldığı alanda yapımı devam eden millet bahçesi, şehrin kültürel ve doğal değerlerini şehir halkı ve turistlerle buluşturacak.

2023 yılında tamamlanması hedeflenen Millet Bahçesi Projesi ile yöre halkı ve kente gelen ziyaretçiler için doğal, tarihi ve Kura Nehri manzarası eşliğinde vazgeçilmez bir nefes alma mekanı sağlanması amaçlanıyor.

Aziziye Kışlası´nda ki tarihi binaların restorasyon çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edilmesinin ardından ihaleyi alan CCC Yapı İnşaat Firması, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

TARİHİ BİNALAR ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK

Tarihi binalarda uygulanacak çalışmalar hakkında bilgiler veren firma yetkilisi Ayhan Ünal, gazetemize yaptığı açıklamada, tarihi binaları aslına uygun olarak yeniden dizayn edeceklerini söyledi.

Yaklaşık 1 ay önce alanda ki tarihi binaların restorasyon çalışmalarına başladıklarına aktaran Ünal şöyle konuştu; ?İşin tamamlanma süresi 600 gün. Biz bu tarihten önce bitirip teslim etmeyi hedefliyoruz. Binalar dört bloktan oluşuyor. Binaların içerisinde bir bölüm Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine tahsis edildi. 1870´li yıllarda yapılan bu tarihi binalarımızın dokusuna zarar vermeden restitüsyon projesi kapsamında aslına uygun yaparak güzel bir görünüme kavuşturacağız. Biz firma olarak özellikle tarihi binaların restorasyon işlerini yapıyoruz. Deneyimli bir firmayız, farklı illerde de çalışmalarımız devam ediyor? ifadelerini kullandı.


1

İndirimli yabancı dil eğitimi için protokol imzaladı

2

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

3

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

4

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

5

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?