TAKSİCİLERDEN TEPKİ: “EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN”

Merkez Taksi esnafı, “Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Ekmeğimizle oynamasınlar. Bize yer göstersinler ama orası olmaz, burası olmaz demesinler”

GÜNCEL 9.12.2021 18:40:00 1
TAKSİCİLERDEN TEPKİ: “EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da taksiciler ve Ardahan Belediyesi arasında durak gerilimi yaşanıyor.

1 yıl içerisinde üç defa yer değiştirilen Merkez Taksi durağının Belediye tarafından keyfi olarak yıkılmaya çalışıldığını aktaran taksici esnafı, yıkım kararını protesto ettiler.

Yıkım kararına tepki gösteren Merkez Taksi durağı esnafı, “Biz İl Trafik komisyonuna dilekçemizi 2 gün önce verdik daha oradan bir karar çıkmadan Belediye zabıtalarını gönderip durağı yıkacaklarını söylüyorlar. Birkaç gün önce Caminin yanından kaldırttıkları durağımızı yeni yerine koyduk ve biz kafamıza göre yapmadık gerekli merci ve makamlarla yapılması gereken yazılı ve sözlü resmi görüşmeleri de yaptık. Daha bunlar sonuçlanmadan karar çıkmadan durağımızı kaldırmaya çalışıyorlar” ifadelerinde bulundular.

Gazetemize konuşan Merkez Taksi durağı esnafı, “Eski taksi durağımız Orhan Gökdemir’in şikayeti üzerine kaldırıldı. Ardından Ardahan Belediyesi Merkez Caminin yan tarafında bize yer verdi. Daha sonra caminin duvarına durak yapıldı diye Müftülük Ardahan Belediyesini şikayet etti. Daha sonra Belediye bizi şikayetten kurtarın diyerek 10 metre yan tarafa durak yapmamızı istedi. Bizde onların dediklerini yaptık ve durağımızı şuan bulunduğu yere yaptık. Şimdide bizi Migros’un o tarafa ayak müşterimizin olmayacağı bir yere, iş yapamayacağımız bir yere götürmeye çalışıyorlar. Bizi kent merkezine uzak yere göndermeye hakları yok. Biz İl Trafik komisyonuna dilekçemizi iki gün önce verdik daha oradan bir karar çıkmadan Belediye zabıtalarını gönderip durağı yıkacaklarını söylüyorlar. Birkaç gün önce Caminin yanından kaldırttıkları durağımızı yeni yerine koyduk ve biz kafamıza göre yapmadık gerekli merci ve makamlarla yapılması gereken yazılı ve sözlü resmi görüşmeleri de yaptık. Daha bunlar sonuçlanmadan karar çıkmadan durağımızı kaldırmaya çalışıyorlar. Zabıtalar gelmiş çevrede ki esnaflar sizden şikayetçi olduklarını söylüyor, bu durağı kaldıracağız diyorlar. Esnaflarımız buradalar hiç biri şikayetçi olmadığını söylüyor. Ama zabıta durumu esnafa atıyor. Kepçeyle gelip durağımızı yıkacaklarmış. Belediye bizim ekmeğimizle oynuyor, biz durağımızı yıktırmıyoruz. Konuyu Valiliğe, Emniyete atıyorlar ama gidip sorduğumuzda bizimle alakalı bir durum olamadığını iletiyorlar. Bu konunun muhatabı belediyedir diye bize bilgi veriliyor. Belediyenin bizimle sıkıntısı nedir bilmiyoruz. Sabah belediyeye gittik Başkan Faruk Demir ile görüşmek için saat 09.00’dan 11.30’a kadar bekledik Başkan bizimle görüşmedi. Biz daha durağa gelmeden zabıtalar geldi durağınızı kaldıracağız dediler. Biz taksiciler olarak pandemi dönemi boyunca zaten sıkıntılar çektik birde üstüne sürekli durak değiştirerek 40-50 bin lira giderimiz oldu. Cami duvarını yıktılar yaptırmak için kendi cebimizden ödedik. Bu durakta 8 taksici evine ekmek götürüyor. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Ekmeğimizle oynamasınlar. Bize yer göstersinler ama orası olmaz, burası olmaz demesinler” diyerek tepkilerini dile getirdiler.


Yusuf özer
10.12.2021 03:20:27
Sayın vekilimiz Korkmaz Karaca beyden Allah razı olsun 8 kişinin ekmeğine sahip çıkan devlet insanı Korkmaz Karaca Ardahan belediyesine örnek alınacak bir insan çıktı

1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı