Taksici İbrahim Özer: “Maliyetler ve korsan taksiler belimizi büküyor”

Taksici esnafı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ardahan’da da sorunlar yaşıyor.

GÜNCEL 14.12.2022 15:18:00 0
Taksici İbrahim Özer: “Maliyetler ve korsan taksiler belimizi büküyor”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Taksici esnafı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ardahan’da da sorunlar yaşıyor. Ardahan’da taksiciler maliyetlerin yanı sıra en çok korsan taksici olarak bilinen, bu işi kaçak yapan kişilerden şikayetçi.

Gazetemiz ve Ardahan Medya TV olarak Ardahan’da Merkez Taksi Durağında taksici esnafının yaşadığı sorunlarla ilgili röportaj gerçekleştirdik.

Merkez taksi durağında taksici İbrahim Özer, korsan taksiler nedeniyle taksicilerin iş yapamadıklarını ve yüksek maliyetlerin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Taksici İbrahim Özer sorunlarıyla ilgili olarak şunları aktardı; “Zor şartlarda biz bu işi yapıyoruz. Özellikle kış aylarında araçlarımız donmasın diye sabah ve gece yarısı çalıştırıyoruz. Bir aracın sigortası yılık 10 bin TL, ayrıca BAĞKUR ve korsan taksiler bizi mahvetti. Çoğu taksici arkadaşlarımız kontağı kapatıyor ve iş yapamıyor. Sigortalarda, vergide indirim olursa daha iyi olur. Lastik pahalı, yakıt pahalı, bu konuda arabacılık burada bitmiş. Sigortayı, muayeneyi ödeyemiyoruz. Yılda bir 30 bin TL giderimiz var. Yılsonu gelmiş en az 20-30 bin TL devlete borcumuz var. Korsan taksiler var, korsan iş yapıyorlar. Mesela biz şehir içi 30-40 TL’ye çalıştığımız halde korsan taksiciler 20 TL’ye gidiyorlar ve bunların bize zararı çok. Korsan taksiler nedeniyle iş yapamaz hale geldik. Çoğu taksici esnafımız kontağı kapatıyor, evine ekmek götüremiyorlar. Biz devletimize yılda 50-60 bin TL ödüyoruz. Bu konuda taksici esnafımız mağdur, devletimizden korsan taksiciliğin önüne geçilmesi, vergi ve sigorta konusunda destek bekliyoruz” diye konuştu.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak