Sürgünden Geriye Kalanlar: Ahıska Türkleri

Türk Ocakları Ardahan Şubesi, Akademik Konferansları kapsamında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İkram Çınar´ın konuşmacı olarak katıldığı ?Sürgünden Geriye Kalanlar: Ahıs

10.11.2019 12:46:06 0
Sürgünden Geriye Kalanlar: Ahıska Türkleri

Türk Ocakları Ardahan Şubesi, Akademik Konferansları kapsamında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda  Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İkram Çınar´ın konuşmacı olarak katıldığı ?Sürgünden Geriye Kalanlar: Ahıska Türkleri? adlı program düzenlendi. Programa birçok parti temsilcileri, STK üyesi, akademisyen ve öğrencinin yanı sıra konuya ilgi duyan vatandaşlar da katıldı.

Programda bundan 75 yıl önce günümüzde Gürcistan sınırları içinde bulunan Ahıska Bölgesinden dünyanın farklı yerlerine sürgün edilen Ahıska Türkleri hakkında bilgi verildi. Konuşmacı İkram Çınar Ahıska Türkleri sürgününün sadece Türk dünyasını ilgilendirmediğini bütün dünyayı ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Ahıska Türklerinin hala vatanlarına dönmediğini bu konuda diplomatik sorunların devam ettiğini dile getirerek mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 Programın ardından kısa bir konuşma yapan Şube Başkanı Mirza Polat, 1944 yılında sadece Sovyetler Birliği içinde bulunan Türklerin sıkıntı yaşamadığını aynı dönemde Türkiye´deki Milliyetçi kesimin bir çok ileri gelen yazar ve düşünce adamının da gözaltına alınıp hapis yattıklarını dile getirdi.

Program konuşmacı İkram Çınar´a teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.


1

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE YAŞANAN KANUNSUZLUKLAR İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

2

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

3

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

4

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

5

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR