SURAL´DAN BAKAN YARDIMCISINA TARIM RAPORU

Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, geçtiğimiz hafta Ardahan´a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece´ye Ardahan ve Göle Ziraat Odaları adına tarım raporu sundu.

GÜNCEL 7.06.2021 16:22:16 0
SURAL´DAN BAKAN YARDIMCISINA TARIM RAPORU

ŞENOL KİRMAN 

Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, geçtiğimiz hafta Ardahan´a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece´ye Ardahan ve Göle Ziraat Odaları adına tarım raporu sundu.

Raporda Ardahan´ın yanı sıra çiftçi sorunlarına da değinen Başkan Sural, özellikle kuraklık nedeniyle artan fiyatlara dikkat çekti.

 Başkan Sural´ın Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece´ye sorunları ve çözüm önerilerini içeren raporunda şu bilgiler yer aldı:

?İlimizde ve bölgemizde 2021 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle ot ve saman fiyatlarının yükselmesi ve yem fiyatlarının yüksek oluşu çiftçilerimizi zor durumda bırakmıştır.

Yem fiyatlarının ve girdi fiyatlarının yüksek oluşu bölge çiftçimizi üreticilik yapamaz hale getirmiş olup küçük işletmeler günden güne kapanmaya başlamıştır.

Genç nüfusu ilimizde tutabilmek ve küçük çaplı işletmeleri hayatta tutabilmek için işletmelere destek verilmesini ve işletmedeki genç bireylerin sigorta ve belli bir maaş sağlanması durumunda göçü önlemek ve işletmeyi faal durumda tutmak bölgemizdeki işletmeleri ayakta tutacaktır.

Bölgemizde bulunan sınır kapılarında ÇKS sisteminde kaydı bulunan çiftçilerimizin ekin ve hasat döneminde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bakanlık tarafından yılda bir defaya mahsus olmak üzere mazot getirmelerini sağlayacak bir çalışmanın yapılması çiftçilerimize büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Devlet ve özel bankalar ile Tarım Kredi Kooperatiflerinin borçlarının yeniden yapılandırması, borçların uzun vadeli ve düşük faizli olarak ertelenmesi, banka icralarının ve takiplerinin durdurulması çiftçilerimize bu zor süreçte azda olsa moral sağlayacaktır.

Ardahan Üniversitesi hayvan hastalıklarıyla ilgili bir bölüm açılması, sürekli gündemde olan buzağı ölümleri, hayvan hastalıklarının tespitinin yapılması, üreticilerimizi daha verimli ve daha sağlıklı daha bilinçli bir şekilde üreticilik yapmaya teşvik edecek olup bu konuda ki mağduriyetleri giderilmiş olacaktır. Kuraklıktan dolayı çiftçilerimize dönüm başına 200 TL destek verilmesini talep etmekteyiz.?


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler