Sural, çiftçilerin sorunlarını video konferansla anlattı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Doğu Anadolu Bölgesi Ziraat Odaları Başkanları ile toplantı yaptı.

21.04.2020 12:30:27 0
Sural, çiftçilerin sorunlarını video konferansla anlattı

DENİZ BAŞLI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Doğu Anadolu Bölgesi Ziraat Odaları Başkanları ile toplantı yaptı.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmede, Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural , Bayraktar´a, ilimizdeki çiftçilerin alanda yaşadıkları sorunları, ilgili bakanlıklara iletilmek üzere aktardı, toplantıda yapılması gerekenler ve çözüm önerileri konuşuldu.

Görüşmeye Ardahan Ağrı, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanları katıldı. Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile yaptığı videolu konferansta şu sorunları dile getirdi.

-Banka faizlerinin cari faiz oranı üzerinden yıllık olarak hesaplanarak yapılandırma yapılması çiftçimizi rahatlatmayacaktır. Çok acil olarak sıfır faizli yapılandırılma ve erteleme yapılması gerekmektedir.

-Tarım kredi kooperatifi de aynı şekilde faizsiz olarak borçları ertelemeli ya da yeniden yapılandırmalıdır

-21 ili kapsayan tohum desteklemede Ardahan ilinin daha sonradan dahil edilmesi komik bir durum olan 100 tonluk bir destek sağlanması hoş olmamıştır Daha önceden de yine aynı durumda olan Ardahan ilinin tarım, hayvancılık ve zirai aletler içerin projelerde Ardahan ilimiz yeterli desteği alamamış ve ekipman desteğinden faydalanamamıştır

-2019 yılında ilimizden 35.000 büyükbaş hayvan kurbanlık olarak gitmiştir. Bu yılda aynı şekilde 35-40 bin arası kurban gideceği düşünülerek yaşanılan covid-19 salgınından dolayı kurban besicilerinin borçlanarak kredi çekerek almış oldukları kurbanların durumunun ne olacağı üreticimizi büyük sıkıntıya sokmuştur. Çok acil olarak üreticilerimize uzun vadeli sıfır faizli destek verilmeli ve kurbanların devlet tarafından kesim için alınacaksa fiyatının üreticimizi tatmin edecek şekilde belirlenmesi gerekmektedir.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ilimizdeki çiftçilerin alanda yaşadıkları sorunlarını, ilgili bakanlıklara iletilmek üzere aktaracağını söyledi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak