SULAKYURT SPOR, ÖZ KAYNAK MODELİYLE FUTBOLCU YETİŞTİRİYOR

Sulakyurt Spor Kulübü öz kaynak modeli ile alt yapıdan futbolcu yetiştirmeye başladı

GÜNCEL 9.01.2023 13:48:00 0
SULAKYURT SPOR, ÖZ KAYNAK MODELİYLE FUTBOLCU YETİŞTİRİYOR

HABER: ŞENOL KİRMAN

2005 yılında kurulan ve Ardahan futboluna bir süre ara veren Sulakyurt Spor Kulübü, güçlü alt yapı oluşturarak sezona hızlı giriş yaptı. Sulakyurt Spor Kulübü öz kaynak modeli ile alt yapıdan futbolcu yetiştirmeye başladı. Yaz döneminde futbolcu seçmeleri yaparak yetenekli gençleri bünyesine katan Sulakyurt Spor Kulübü, futbol kurslarıyla genç yetenekleri Ardahan ve ülke futboluna kazandırmayı hedefliyor. 

Sulakyurt Spor altyapısında haftanın 3 günü düzenlenen futbol kurslarına gençlerin ilgisi büyük. Sulakyurt Spor’da altyapıya alanında uzman eğitmenlerin kadroya alınmasıyla yaz döneminde başlayan futbol kurslarına gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Öz kaynak modeliyle futbolcu yetiştirmeyi hedefleyen Sulakyurt Spor’da gençler için yeni bir sayfa açılmış oldu. Halilefendi Sentetik Çim sahada haftanın 3 günü U14-U16-U18 kategorilerini kapsayan futbol kursları veriliyor. Kurslarda gençler bir yandan yeteneklerini keşfederken bir yandan da spor yapıyor.

Futbol kurslarını yakından takip eden Sulakyurt Spor Kulübü Başkanı Evren Kala gazetemize yaptığı açıklamada; “Kulübümüzün en büyük amaçlarından birisi alt yapıdan öz kaynak modeli ile futbolcular çıkarmak. Bu futbolcuları da 2. lig, 3. Lig ve Süper Ligde oynamasını görmek istiyoruz” dedi.

ALT YAPI OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Öz kaynak modeli ile başarı sağlayacaklarını aktaran Başkan Kala şunları söyledi; “Kulübümüzün misyonu ve vizyonu var. Yıllardır sporla uğraşıyorum ve 20 yıl futbol oynadım. Her şeyin alt yapı olduğunu, alt yapıda her şeyin çıkabileceğini, yani alt yapı bu ligimizde Ardahan’da olmazsa olmazımızdır. Çünkü 81 ilde sadece bir tane üçüncü lige çıkmamış tek takım var o da Ardahan. Bununla ilgili çalışmalarımız var, hedeflerimiz öz kaynak modeli ile futbolcular yetiştirmek. Ardahan’ın çocuğu yani burada bir tek Sulakyurt değil Ardahan’ın bütün mahalleleri, Damal, Posof, Çıldır, Hanak, Göle bunlar olmak üzere tüm futbolcularımızı içinde barındırıyoruz. Bunlarla ilgili antrenörümüz Burak Demir çalışmalar yapıyor, ben bu çocukları böyle gördükçe yanımda velileri gördükçe çok mutlu oluyorum. Kulübümüzün en büyük amaçlarından birisi alt yapıdan öz kaynak modeli ile futbolcular çıkarmak. Bu futbolcuları da 2. lig, 3. Lig ve Süper Ligde oynamasını görmek istiyoruz. Tüm illerde olduğu gibi bizim çocuklarımız niye olmasın, bizim çocuklarımızda yetenekli bizim çocuklarımızın da becerileri var ben buradaki çocuklara sonuna kadar inanıp güveniyorum. Burada üçüncü lige çıkmak için bal ligimiz var, tabi BAL liginde her sene oradan buradan bir maddi gelir kaynağı, herkes bir maddi kaynak için çözüm arıyor, ama kimse öz kaynak modeline kendi öz çocuğuna yönelmiyor. Bizim amacımız burada öz çocuğumuza yönelmek, öz çocuğumuzu daha çok geliştirmek, piyasaya sunmak ve onlardan daha çok beklentilerimiz var onlarda bunun bilincinde. Şuanda biz onlara çok büyük destek veriyoruz tabi maddi imkansızlıklar ilimizde var. Hava soğuk, çalışma şartlarımız gerçekten çok zor ama biz hiçbir zaman yılmadan hiçbir şekilde bu çalışmalarımızı bırakmayacağız ve bu öz kaynak modeli ile bütün çözümleri inşallah yapacağız, başarıları da elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

HER KATEGORİ DE LİGLERE KATILMAK İSTİYORUZ

Sulakyurt Spor Kulübü Antrenörü Burak Demir ise, “Sulakyurt Gençlik Spor ’da görev alamaya başladık. Evren Başkanımızın isteği doğrultusunda şehrin çocuklarıyla bir yere gelmek istiyoruz ve öz kaynak modeli ile biz yola çıktık. Öz kaynak modeli dediğimiz bu şehirde doğan, bu şehirde nefes alan, bu şehrin suyunu içen, bu şehir de eğitimini alan yani içimizde ki çocukları yetiştirmek. Bugünde şuan hissedilen hava sıcaklığı -20 çoğu çocuğumuz geldi idmanlarımıza devam ediyoruz. Her kategori de liglere katılmak istiyoruz. Biz bu çocukları düzenli olarak liglerde mücadeleye sokup bölge şampiyonalarına götürüp devamında da sadece kendi ilimize değil dışarıya oyuncuların çıkmasına da, Ardahan isminin futbol sayesinde duyulmasını hedefliyoruz. Bugünde bir eğitim semineri vardı Sedat Hanoğlu hocamız ile eski hakemimiz şuanda da bölge gözlemcimiz ve Ardahan’ın yetiştirdiği en iyi kalecilerden Doğukan Çoban kardeşimde bu eğitimde katkı sunacak. Fedakarlık yapıyoruz özveri yapıyoruz, bunlar olmadan başarı elde edilmez. Tüm Ardahanlıların yanımızda olmasını istiyoruz ve bizimle birlikte hareket eden çocuklarında fedakarlık ve özverilerini devam ettirmelerini istiyoruz. Onların sadece spor futbol anlamında değil her açıdan farklı hareket etmelerini, dersleriyle de ilgilenmelerini, dışarıdaki hal ve hareketlerinde düzeltmelerini, toparlamalarını istiyoruz bunu hedefliyoruz. Şuana kadarda çocuklar bizim sözümüzü dinliyor çok şükür ve meyvelerini de almaya başladık” diye konuştu.

VELİLER, SULAKYURT SPOR’DAN MEMNUNUZ

Altyapıda eğitim alan bir çocuğun babası Abdullah Güngör, “Benim çocuğum bu kulüpte top oynuyor, bu işe girmemizin birinci nedeni örnek olarak Serhat Ardahan Spor 2013’ten itibaren var sürekli dışarıdan oyuncu gel git harcanan para ortada şuanda bir başarı yok. Bizim amacımız alt yapı eğitimini Ardahan’da yaygınlaştırmak. En azından Serhat Ardahan Spor örneğinde 5-6 tane sporcunun olması alt yapıdan futbolcu gelmesi. Sürekli dışarıdan para verip sporcu getir ama hiçbir başarı yok. Amacımız düzenli bir alt yapıda çocuklara da düzgün eğitim vermek.  Zaten Burak hocamız bu konuda gayet bilgili, düzenli bir antrenman eşliğinde oyuncu yetiştirmek”.

Murat Işıklı ise, “Oğlum Furkan Efe 11 yaşında kendisi Sulakyurt Spor Kulübünün alt yapısında eğitim görmekte. Burada antrenmanlara gelmekte. Kendisini neden bu Kulübe yazdırdım, çünkü diğer Kulüplerimize nazaran Sulakyurt Kulübünün bu işlere daha çok önem verdiğini alt yapıya önem verdiğini anladım. İlimiz zaten soğuk memleket, kış memleketi bu şekilde faaliyetler olduğu sürece çocuklarımız içinde bu şekilde daha güzel şeyler yapabiliyoruz. Sulakyurt Kulübümüzden memnunuz”

KULÜBÜN GENÇ YETENEKLERİ HOCALARINDAN ÇOK MEMNUN

Kulübün genç yeteneği Mertcan Çelik; “Burak Demir hocamız çok iyi bir hoca bizimle her şekilde ilgileniyor, sadece futbol için değil okul dışında da çok ilgileniyor. Arkadaş ortamımızı bile seçmek için hocamız çabalıyor, derslerimizle de ilgileniyor, arkadaşlarımızla da ilgileniyor. Bize hiç görmediğimiz etkinlikler yaptırdı, antrenmanlar yaptırdı. Kendimizi geliştirdik, bunu sadece ben değil bütün takım böyle düşünüyor. Ben buradan bütün takım adına Burak hocamıza teşekkür ediyorum, iyi ki var bu soğuk şartlar altında hiç kimse bu takıma bunu yapmaz, ben öyle düşünüyorum. Özellikle Ardahan için bunu düşünüyorum, Burak hoca iyi ki bizim hocamız iyi ki onu tanımışız”. 

U14 takımında oynayan Ogün Tuğrul Gündüzhev ise, “Yeni arkadaşlar edindim burada, güzel bir ortamda oynuyoruz, hocamız bize yeni antrenmanlar yeni top alıştırmalarına alıştırıyor. Profesyonel lige de çıkmak istiyorum” dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı