SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ!

"Genç Çiftçiye Hibe Hayvan Verilmesi" projesindeki suç örgütü çökertildi

25.06.2019 11:54:25 0
SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ!

"Genç Çiftçiye Hibe Hayvan Verilmesi" projesindeki suç örgütü çökertildi

Tarım Bakanlığının çiftçiyi desteklemek maksadıyla başlatmış olduğu ?Genç Çiftçiye Hibe Hayvan Verilmesi? çerçevesinde işi alan bazı şirketlerin, talep sahiplerine, ?küpe kayıtlarında şartnameye uyan ancak fiziken uymayan´ hayvanları vermeye çalışarak devleti zarara uğratan suç örgütü 3. dalga operasyonla çökertildi.
Jandarma Genel komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Ardahan İl Jandarma komutanlığı ekiplerince suç örgütüne yönelik 2018 yılı Ekim ayından itibaren fiziki takip başlatıldı. ?Genç Çiftçiye Hibe Hayvan Verilmesi? işini alan belirli şirketlerin; teknik şartnamede belirtilen özelliklere uymayan hayvanlardan temin ettiği, kulak küpeleri ve pasaportları veterinerlere rüşvet karşılığı ürettirerek talep sahiplerine, ?küpe kayıtlarında şartnameye uyan ancak fiziken uymayan´ hayvanları vermeye çalışarak devleti ve projeden faydalanmak isteyen vatandaşları dolandırmaya çalışan bir çetenin olduğu belirlendi. 

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Jandarma Komutanlığı tarafından 17 ilde eş zamanlı olarak genç çiftçi projesi kapsamında dolandırıcılık yapıldığı iddia edilen 47 kişi hakkında gözaltı kararının uygulandığı bildirildi. 

Hükümetin, çiftçiyi destekleme projesi kapsamında işi alan yüklenici firmanın devleti ve çiftçiyi zarara uğratacak şekilde hileli işlemler yaptığı şüphesi üzerine Ardahan İl Jandarma Komutanlığı tarafından 25 Haziran günü saat: 06.30´da ?üçüncü dalga? operasyon yapıldı.

15 Ocak 2019 ve 05 Mart 2019 tarihlerinde iki aşamalı olarak yapılan operasyonlarda toplam 57 şüpheli gözaltına alınmış ve 31 şüphelinin tutuklu yargılanmasına karar verilmişti. İlk 2 operasyonda kapsamında yapılan araştırmalar ve alınan ifadeler neticesinde, 25 Haziran 2019 günü de üçüncü ve son aşama operasyon yapıldı. 

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyeti kapsamında rüşvet almak ve vermek, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık şüphesiyle yürütülen soruşturma kapsamında üçüncü dalga operasyonla AnkaraAğrıBingölBurdurBitlisÇorumDenizliErzurumGiresunİzmirKarsMuşSinopSivasŞanlıurfa ve Van illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 47 şüpheli göz altına alınırken bunlardan 1´i Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görevli Mühendis, 1´i Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü görevli memur, 1´i Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, 31´i veteriner hekim (Kamu görevlisi), 13´ü ise hayvan işletmesi sahibi olduğu belirlendi.

Şüphelilerin, Suç İşlemek Amacı İle Örgüt Kurmak ve Örgüt Faaliyeti Kapsamında Rüşvet Almak/Vermek, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarıyla yargılanması yapılmaktadır.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016 yılında 148 üreticiye 4.440.000 TL, 2017 yılında 160 üreticiye 5.040.000 TL, 2018 yılında 166 üreticiye 4.980.000 TL olmak üzere toplam 474 üreticiye 14.220.000 TL hibe verilmişti.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak