SOKAK HAYVANLARI AÇ VE ÜŞÜYOR

Sibirya soğukları Ardahan’ı etkisi altına aldı. Olumsuz hava koşulları, insanları olduğu kadar sokakta yaşayan hayvanları da olumsuz etkiliyor.

GÜNCEL 29.12.2021 19:29:00 0
SOKAK HAYVANLARI AÇ VE ÜŞÜYOR

ŞENOL KİRMAN

Kar yağışının etkisini kaybettiği Ardahan’da Sibirya soğukları hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının gece eksi 23'ü gördüğü Ardahan’da ağaçlar kırağı tuttu, sokağa çıkan vatandaşların kaşları ve kirpikleri buz tuttu. Vatandaşlar caddelerde yürürken de zor anlar yaşadı. Dondurucu soğuklar sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Kentte etkili olan soğuk hava nedeniyle, dışarıda yaşam mücadelesi vermeye çalışan sokak hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyor.

Ardahan kent merkezinde kedi ve köpekler soğuk hava nedeniyle işyerlerinin önüne sığınıyor. Hemen hemen her işyerinin önünde aç ve üşüyen sokak hayvanlarını görmek mümkün. Sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanlar kendilerini soğuktan korumak için gölgelik yerlerden kaçarak güneşli yerleri tercih etmeye çalışıyor. Kaldırımlarda, parklarda yer fark etmeksizin güneşli bölge arayan hayvanlar, soğukla mücadele etmeye çalışıyor. Çöplerden beslenen sokak hayvanlarına, bazı duyarlı esnaf ve vatandaşlar sokak hayvanlarının aç kalmaması için yiyecek veriyor. 
 


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu